ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

Θεσσαλονίκη, 31/ 03/ 2011

Αρ. Πρωτ.: 007


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: “Εκδήλωση βράβευσης των διακριθέντων μαθητών στον 2ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό για την Ιστορία των Ελλήνων του Πόντου.”

Η Συντονιστική Επιτροπή Νεολαίας της Π.Ο.Ε. και το Ερευνητικό Κέντρο «Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα» ολοκλήρωσαν την δράση του 2ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού με θέμα την Ιστορία των Ελλήνων του Πόντου με την εκδήλωση βράβευσης των διακριθέντων μαθητών που πραγματοποιήθηκε στις 26/03/2011 στην Αίθουσα Τελετών του παλαιού κτιρίου της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ.

Μαθητές από όλη την Ελλάδα συμμετείχαν στον διαγωνισμό με τις ζωγραφιές (μαθητές δημοτικού) και τις εκθέσεις τους (μαθητές γυμνασίου και λυκείου) αποδεικνύοντάς μας το έντονο ενδιαφέρον των νέων για την Ιστορία των Ελλήνων του Πόντου. Διαπιστώσαμε πως οι νέοι πλέον αναζητούν τις ρίζες τους, είτε επειδή μελετούν την ιστορία, είτε από τα βιώματα που εισέπραξαν από τους προγόνους τους. Με ιδιαίτερη συγκίνηση συμπεραίνουμε ότι η τεράστια πολιτισμική μας κληρονομιά μεταλαμπαδεύεται σε αντάξιους νέους οι οποίοι θα εργαστούν για την μεγαλύτερη ανάδειξή της στο μέλλον.

Ο 2ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός όπως και η εκδήλωση βράβευσης ήταν αφιερωμένα στην μνήμη του Δημήτρη Αθανασιάδη, καθηγητή της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, προέδρου του Συνδέσμου Ποντίων Καθηγητών και μέλους της επιτροπής αξιολόγησης του διαγωνισμού.

Αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε όλους όσους εργάστηκαν για την διεξαγωγή αυτού του διαγωνισμού, αλλά και όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους στην εκδήλωση βράβευσης. Κυρίως να ευχαριστήσουμε όλους τους μαθητές που συμμετείχαν γιατί χωρίς την ευαισθητοποίησή τους δε θα ήταν δυνατή η υλοποίηση του διαγωνισμού.

Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη ο 3ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός με θέμα την Ιστορία των Ελλήνων του Πόντου κάτι που φανερώνει την καθιέρωση του διαγωνισμού ο οποίος έχει σκοπό την διάσωση και διάδοση της πολιτισμικής μας κληρονομιάς στη νέα γενιά.