Θεσσαλονίκη, 23/ 02/ 2022
Αρ.Πρ.: 10612

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: “Τα δάνεια των Νεοπροσφύγων συμπατριωτών μας και πάσης φύσεως δάνεια.”

      Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 20 Φεβρουαρίου 2022, στο κινηματοθέατρο «ΓΑΛΑΞΙΑΣ» στον Ασπρόπυργο, η εκδήλωση της Π.Ο.Ε. με θέμα «Τα δάνεια των Νεοπροσφύγων συμπατριωτών μας και πάσης φύσεως δάνεια».
      Η εκδήλωση οργανώθηκε σε συνεργασία με τον Σ.Πο.Σ. Ν. Ελλάδος & Νήσων. Την εκδήλωση παρακολούθησαν εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, πρωτοβάθμιων ποντιακών σωματείων και πολλοί, άμεσα ενδιαφερόμενοι νεοπρόσφυγες συμπατριώτες μας.
     Την εκδήλωση προλόγισε και στη συνέχεια παρουσίασε τους ομιλητές, η Γραμματέας της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος και Συντονίστρια της Επιτροπής Νεοπροσφύγων της Π.Ο.Ε., κα. Σωτηριάδου Αθηνά. Χαιρέτισαν με σύντομες τοποθετήσεις ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας μας, κ. Βαρυθυμιάδης Γιώργος και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων Ν. Ελλάδος & Νήσων, κ. Δημόπουλος Χρίστος.
     Ο Πρόεδρος της Π.Ο.Ε. μεταξύ άλλων αποσαφήνισε πως ο θεσμικός ρόλος της Ομοσπονδίας μας δεν είναι ούτε συμπολιτευτικός, ούτε αντιπολιτευτικός, παρά μόνο να υπερασπίζεται τα δίκαια αιτήματα των Ποντίων Ελλήνων και να αγωνίζεται για την επίλυση τους. Προσκεκλημένοι εισηγητές ήταν ο οικονομολόγος, κ. Χριστοδουλόπουλος Χρήστος και η δικηγόρος, κα. Κωνσταντίνου Μαρία, από το «Εθνικό Ινστιτούτο Χρηματοπιστωτικών Ερευνών (ΕΙΧΕ), Μη Κερδοσκοπική Εταιρία Έρευνας, Ενημέρωσης και Προστασίας Καταναλωτών από Τράπεζες».
      Η εκδήλωση έλαβε χώρα στα πλαίσια μιας σειράς πρωτοβουλιών της Ομοσπονδίας μας, που αποσκοπούν αποκλειστικά και μόνο στην πληρέστερη πληροφόρηση των ενδιαφερομένων, προκειμένου να είναι σε θέση να αποφασίσουν ασφαλέστερα τα επόμενα βήματα τους, στη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων τους.
      Για άλλη μια φορά η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος στέκεται δίπλα στους συμπατριώτες μας νεοπρόσφυγες, αρωγός και συμπαραστάτης στον αγώνα τους. Οι πρωτοβουλίες αυτού του είδους θα συνεχιστούν, καθώς και οι πιέσεις της Ομοσπονδίας μας προς τους αρμόδιους φορείς και υπουργεία, προκειμένου να επιλυθεί οριστικά το θέμα των δανείων, που ταλανίζει εκατοντάδες συμπατριώτες μας.
Με εκτίμηση,
για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος, Γεώργιος Βαρυθυμιάδης
Η Γενική Γραμματέας, Αθηνά Σωτηριάδου

Ο οικονομολόγος κ.Χρήστος Χριστοδουλόπουλος και η δικηγόρος κα. Μαρία Κωνσταντίνου από το «Εθνικό Ινστιτούτο Χρηματοπιστωτικών Ερευνών (ΕΙΧΕ), Μη Κερδοσκοπική Εταιρία Έρευνας, Ενημέρωσης και Προστασίας Καταναλωτών από Τράπεζες».

Γεώργιος Βαρυθυμιάδης
Πρόεδρος Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος

Χρίστος Δημόπουλος
Πρόεδρος Σ.ΠΟ.Σ Νοτίου Ελλάδος και Νήσων

Αθηνά Σωτηριάδου
Γ. Γραμματέας Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος