Θεσσαλονίκη, 28/ 10/ 2020

 Αρ.Πρ: 10040


ΘΕΜΑ: ” Μήνυμα Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. “

Συμπληρώνονται 80 χρόνια από τη σημαντική εκείνη Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 1940, όταν η φασιστική Ιταλία, μετά από μακρά περίοδο προκλήσεων, επιτέθηκε αιφνιδιαστικά και απρόκλητα εναντίον της Ελλάδας στα ήδη χιονισμένα βουνά της Ηπείρου. Οι πρόγονοι μας τότε απάντησαν με ένα βροντόφωνο και αποφασιστικό ΟΧΙ και έγραψαν σελίδες ηρωισμού και θυσιών στην οροσειρά της Πίνδου και αργότερα, απωθώντας τους εισβολείς, στα βουνά της Αλβανίας. Κάπως έτσι, άρχισε να γράφεται το Έπος του ’40, με τον ιδρώτα και το αίμα των Ελλήνων υπερασπιστών.

Εκείνοι οι αγωνιστές υπερασπίστηκαν χωρίς δεύτερη σκέψη την ανεξαρτησία και την ελευθερία της πατρίδας, την τιμή και την αξιοπρέπεια των Ελλήνων. Αξίες διαχρονικές που και σήμερα δοκιμάζονται και ζητούν άξιους μαχητές της ζωής να υπεραμυνθούν και να τις προστατεύσουν από τους σύγχρονους κινδύνους. Μέσα στο ιδιαίτερα δύσκολο περιβάλλον που τιμούμε φέτος την επέτειο, απαιτείται πολύ περισσότερη δύναμη ψυχής και μεγαλείο πνεύματος για να ανταποκριθούμε στις καθημερινές απαιτήσεις.

Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος, τιμά την Επέτειο του ΟΧΙ και όλους τους ήρωες που έπεσαν υπερασπιζόμενοι τα ιδανικά της Ελευθερίας και της Ανεξαρτησίας. Καλεί όλους τους Έλληνες, παραδειγματιζόμενοι από το Έπος του ’40, εμπνεόμενοι από τις διαχρονικές αξίες που διαπερνούν το μεδούλι του Έλληνα, να σταθούν αντάξιοι απόγονοι των ηρώων και να συνεχίσουν απτόητοι τον δίκαιο αγώνα απέναντι σε κάθε είδους επιβουλή.

Με εκτίμηση

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Γεώργιος Βαρυθυμιάδης

Η Γενική Γραμματέας Αθηνά Σωτηριάδου