Θεσσαλονίκη, 15/ 10/ 2014

Αρ.Πρ.:6979


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: “Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος συμπαραστέκεται στον δίκαιο αγώνα του Κουρδικού λαού.”

O ηρωικός και δίχως αύριο αγώνας των Κούρδων σε μια από τις εμβληματικές τους πόλεις,που βρίσκεται εντός του Συριακού εδάφους, το Κομπάνι, λαμβάνει χαρακτηριστικά υπεράνθρωπης μάχης.

Οι Κούρδοι,ο αρχαίος λαός των Καρδούχων κατά τον Ξενοφώντα,επιστρέφουν στο παγκόσμιο χάρτη γεωπολιτικού ενδιαφέροντος καθώς αναδεικνύονται ως η προμετωπίδα του πολιτισμένου κόσμου ενάντια στους παράφρονες του ISIS,οι οποίοι όπως απεδείχθη, προστατεύονταν και στηρίζονταν επί μακρώ από το καθεστώς Ερτογάν,το οποίο αρνείται να επέμβει στην πολιορκία του Κομπάνι, αναμένοντας τη συντριβή των Κούρδων από τους Τζιχαντιστές πρώτα.

Αυτό το γεγονός δεν είναι πρωτοφανές για την Τουρκία η οποία κήρυξε τον πόλεμο στους Ναζί Γερμανούς λίγες μέρες πριν την συνθηκολόγησή τους.

Ως Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος συμπαραστεκόμαστε στον δίκαιο αγώνα του Κουρδικού λαού για Εθνική Αυτοδιάθεση στο πλαίσιο των Οικουμενικών αξιών για τη Δημοκρατία και Δικαιώματα των Λαών.

Η Ελληνική Πολιτεία οφείλει να πάρει καθαρή θέση ενάντια στον ολοκληρωτισμό των Τζιχαντιστών και των συμμάχων τους και να στηρίξει τον δίκαιο αγώνα των Κούρδων για την δημιουργία του Εθνικού τους κράτους.

Επισημαίνουμε ότι τo Φιλοκουρδικό κόμμα DTB, με δηλώσεις του επικεφαλής του, τόνισε την ανάγκη η Τουρκία να αναγνωρίσει τις Γενοκτονίες των Χριστιανών στην Οθωμανική και Κεμαλική Τουρκία ενώ στο Diyarbakir έχουν ήδη λάβει χώρα εκδηλώσεις για την Αρμενική Γενοκτονία γεγονός που δείχνει τον δρόμο του μέλλοντος σε μια αυριανή Τουρκία των λαών.