Θεσσαλονίκη, 17/ 11/ 2022

Αρ.Πρ.:11227


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: “49η Επέτειος της φοιτητικής εξέγερσης του Πολυτεχνείου.”

Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος, τιμά την 49η επέτειο της φοιτητικής εξέγερσης του Πολυτεχνείου στις 17 Νοέμβρη του 1973. Με αίσθημα ευθύνης αποτίει τον οφειλόμενο φόρο τιμής στους αγωνιστές και τα θύματα όλου του αντιδικτατορικού αγώνα και αναδεικνύει με την καθημερινή της δράση τη διαχρονικότητα των αρχών τους.

Από μια σπίθα φούντωσε τότε μια πυρκαγιά και με τις φλόγες της κατέκαψε τα θεμέλια του δικτατορικού καθεστώτος και σκόρπισε φως κι ελπίδα σε όλη την Ελλάδα. Το μήνυμα της εξεγερμένης νεολαίας και οι αγώνες της για την εξάπλωση και την εμπέδωση του σε όλο το λαό, παραμένει μέχρι τις μέρες μας αλώβητο, καθαρό και ξάστερο όσο οτιδήποτε άλλο, επίκαιρο και χρήσιμο όσο ποτέ άλλοτε.

Όχι στον περιορισμό των δικαιωμάτων, όχι στη στέρηση της ελευθερίας, όχι στον έλεγχο της πληροφορίας και της επικοινωνίας, όχι στη καταπίεση και τον εξαναγκασμό, όχι στις διώξεις και τις εξορίες, όχι στην καταπάτηση των δημοκρατικών θεσμών, όχι στον αυταρχισμό και την επιβολή … με δυο λόγια «Κάτω η Χούντα».

Η Ομοσπονδία μας, από την ίδρυση της στηρίζει την ύπαρξη της στις δημοκρατικές διαδικασίες, αναγνωρίζει το δικαίωμα τόσο στον λόγο όσο και στον αντίλογο, υπερασπίζεται αξίες και ιδανικά, εμπιστεύεται τη νεολαία δίνοντας τον απαιτούμενο χώρο να δράσει, υποστηρίζει εμπράκτως την ελεύθερη βούληση, διευρύνει συμμαχίες και συνεργασίες. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι μετουσιώνει σε πράξη την πεμπτουσία του περίφημου Μηνύματος του Πολυτεχνείου, που αρκετοί, πολύ θα ήθελαν να ξεχάσουν.

Αγωνίζεται και Διεκδικεί. Αγωνίζεται για την διάσωση και διάδοση αρχών και αξιών, διεκδικεί την ιστορική και ηθική δικαίωση 353.000 γενοκτονηθέντων προγόνων μας, ώστε να υπερασπίζεται το δικαίωμα στην ελευθερία, την αξιοπρέπεια, τη δημοκρατία, τη ζωή.

Με εκτίμηση

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Γεώργιος Βαρυθυμιάδης

Η Γενική Γραμματέας Αθηνά Σωτηριάδου