Θεσσαλονίκη, 18/ 09/ 2019
Αρ.Πρ.: 9430


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: ” Η παράσταση «Γενοκτονία» στο πολιτιστικό Φεστιβάλ «Αισχύλεια». “

Την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου, στο Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας, στα πλαίσια του Φεστιβάλ “Αισχύλεια”, ένα πολιτιστικό Φεστιβάλ -θεσμό- για την Αττική, θα παρουσιαστεί η παράσταση “Γενοκτονία”. Πρόκειται για μία παράσταση σύγχρονου χορού, σε σκηνοθεσία Παύλου Κουρτίδη, ύμνο όσων βασανίστηκαν και όσων επέζησαν της πιο βάρβαρης απόπειρας εξόντωσης ενός ολόκληρου λαού. Η παράσταση είναι βασισμένη σε ιστορικά ντοκουμέντα της περιόδου της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού.

Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος ευχαριστεί θερμά τον πρώην δήμαρχο Ελευσίνας κύριο Τσουκαλά Γεώργιο τον κ.Μουρατίδη Νικόλαο, πρώην δημοτικό σύμβουλο του δήμου Ελευσίνας, την πρώην πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Ε. και νυν αντιδήμαρχο κα. Μαρούγκα Κωνσταντίνα καθώς και τον νέο δήμαρχο Ελευσίνας κ.Οικονόμου Αργύριο που αποδέχτηκαν την πρόταση ένταξης της παράστασης “Γενοκτονία” στο πρόγραμμα των φετινών “Αισχυλείων”.

Τέλος, η Π.Ο.Ε. ευχαριστεί τον κ. Παύλο Κουρτίδη, σκηνοθέτη και χορογράφο της παράστασης, που βρέθηκε συνοδοιπόρος στην προσπάθεια διατράνωσης του αγώνα της διεθνοποίησης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Αναδεικνύοντας τα τραγικά συμβάντα της αιματηρής περιόδου και ζωντανεύοντας μνήμες, τιμά τη θλιβερή επέτειο των 100 χρόνων από την έναρξη της τελευταίας φάσης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού.

Με εκτίμηση

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Χρήστος-Δημήτριος Τοπαλίδης

Ο Γενικός Γραμματέας Παύλος Γαλεγαλίδης