Θεσσαλονίκη, 13/ 12/ 2019
Αρ.Πρ.: 9679


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: “Η Π.Ο.Ε. χαιρετίζει την ιστορική απόφαση της Γερουσίας των Η.Π.Α. να αναγνωρίσει ομόφωνα την Γενοκτονία των Αρμενίων, κάνοντας σαφή αναφορά στην γενοκτονία των Ελλήνων και των υπολοίπων Χριστιανικών πληθυσμών της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.”

Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος χαιρετίζει την ιστορική απόφαση της Γερουσίας των Η.Π.Α. να αναγνωρίσει ομόφωνα την Γενοκτονία των Αρμενίων, κάνοντας σαφή αναφορά στην γενοκτονία των Ελλήνων και των υπολοίπων Χριστιανικών πληθυσμών της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Παρότι, υπήρχαν ενορχηστρωμένες προσπάθειες να μην τεθεί σε ψήφιση η πρόταση των γερουσιαστών Μενέντεζ-Κρουζ, μετά από τρεις συνεχόμενες εβδομάδες, εχθές η Γερουσία επικύρωσε το ψήφισμα της Βουλής των Αντιπροσώπων, αποδεικνύοντας πως η περίοδος της άρνησης ανήκει πλέον στο παρελθόν.

Ελπίζουμε το παράδειγμα των Η.Π.Α. να ακολουθήσει σύντομα σύσσωμος ο δυτικός κόσμος αναγνωρίζοντας στο σύνολό του τις Γενοκτονίες, τις οποίες έχει διαπράξει η Οθωμανική Aυτοκρατορία και οι Νεότουρκοι. Η μη αναγνώριση και η ατιμωρησία προστατεύει τον γενοκτόνο και περιθάλπει τις προθέσεις του για επανάληψη παρόμοιων εγκλημάτων στο παρόν και στο μέλλον.

Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος δηλώνει πως θα συνεχίσει τον διεθνή αγώνα για την αναγνώριση των Γενοκτονιών και την πρόληψη παρόμοιων εγκλημάτων στο μέλλον.

Με εκτίμηση

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

     Ο Πρόεδρος Γεώργιος Βαρυθυμιάδης

 Η Γενική Γραμματέας Αθηνά Σωτηριάδου