Θεσσαλονίκη,09/ 10/ 2020

Αρ.Πρ.: 10006


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: ” Η Π.Ο.Ε. εκφράζει την ικανοποίηση για την ιστορική απόφαση της 7ης Οκτωβρίου της Ελληνικής Δικαιοσύνης, που καταδικάζει ποινικά τη Χρυσή Αυγή ως εγκληματική οργάνωση.”

Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος εκφράζει τη βαθιά της ικανοποίηση για την ιστορική απόφαση της 7ης Οκτωβρίου της Ελληνικής Δικαιοσύνης, που καταδικάζει ποινικά τη ναζιστική Χρυσή Αυγή ως εγκληματική οργάνωση. Σε συνέχεια αυτής, αναμένουμε την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων, που είναι η επιβολή ανωτάτων ποινών, προς αποφυγή επανεμφάνισης και στήριξης παρόμοιων μορφωμάτων.

Η Ομοσπονδία μας ήταν από τους πρώτους φορείς που είχε καταδικάσει απερίφραστα τη δράση της Χρυσής Αυγής και απαγόρευσε την παρουσία μελών και βουλευτών της στις εκδηλώσεις μας. Χαρακτηριστικά παραθέτουμε απόσπασμα του Δελτίου Τύπου της 7/11/2015 με Αρ. Πρωτ. 7292, με αφορμή τα επεισόδια που οργάνωσαν στελέχη της Χρυσής Αυγής στο Σύνταγμα στις 5/11/2015, στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας της Π.Ο.Ε. κατά των δηλώσεων του τότε υπουργού Παιδείας κ. Φίλη.

«Εμείς, οι απόγονοι των θυμάτων της Γενοκτονίας, που βιώσαμε τη γενοκτονική πολιτική του κεμαλισμού, που αποτέλεσε το πρελούδιο του ναζισμού, καταδικάζουμε το χθεσινό αποτρόπαιο συμβάν και καταγγέλλουμε τη σχεδιασμένη και σκόπιμη προβοκάτσια που επισκίασε την συγκέντρωσή μας.

Ταυτόχρονα δηλώνουμε ρητά, πως δεν επιθυμούμε την παρουσία των βουλευτών του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή, σε καμία εκδήλωση της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, καθώς δεν είναι δυνατόν, ως θύματα γενοκτονίας, να επιτρέπουμε τον οποιοδήποτε συσχετισμό με οπαδούς του Ναζισμού».

Ο διεθνής τύπος την χαρακτήρισε, και όχι άδικα, ως «τη μεγαλύτερη δίκη φασιστών μετά τη δίκη της Νυρεμβέργης». Η ιστορική απόφαση δε δικαιώνει μόνο τη Μάνα, αλλά και έναν ολόκληρο λαό που είναι περήφανος για τις δημοκρατικές του καταβολές.

Ο λαός έχει ευθύνη να βρίσκεται σε διαρκή επαγρύπνηση και να απομονώνει τις δηλητηριώδεις ναζιστικές αντιλήψεις, που μόνο σε εγκλήματα οδηγούν και πρέπει να τιμωρούνται.

Με εκτίμηση

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Γεώργιος Βαρυθυμιάδης

Η Γενική Γραμματέας Αθηνά Σωτηριάδου