Θεσσαλονίκη, 27/ 07/ 2020

Αρ.Πρ.: 9935


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: “Καταστροφή από πυρκαγιά του Χορευτικού Ομίλου Ποντίων ΣΕΡΡΑ. “

Με αισθήματα έκπληξης και οδύνης πληροφορηθήκαμε την ολική καταστροφή που υπέστη ο χώρος που στέγαζε μέχρι πρότινος τον Χορευτικό Όμιλο Ποντίων «ΣΕΡΡΑ», μετά από ξαφνική πυρκαγιά που ξέσπασε στο κτιριακό συγκρότημα των Παλαιών Σφαγείων στον Ταύρο, τα ξημερώματα της Πέμπτης 23 Ιουλίου.

Το μέγεθος της ζημιάς που προκλήθηκε τόσο στο πολύτιμο βεστιάριο του συλλόγου, όσο και στο αρχειακό υλικό και την εν γένει υλικοτεχνική υποδομή, είναι ανυπολόγιστη. Πολλά χρόνια εντατικής έρευνας και δουλειάς, δεκάδες παραδοσιακές φορεσιές με όλα τα συνοδευτικά τους έγιναν στάχτη μέσα σε λίγη ώρα.

Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, εκφράζουν την βαθιά τους λύπη για την ανείπωτη καταστροφή που έπληξε την ποντιακή οικογένεια στο σύνολο της και δηλώνουν την πλήρη συμπαράσταση τους στον πρόεδρο του συλλόγου ερευνητή & χοροδιδάσκαλο Νίκο Ζουρνατζίδη, στη διοίκηση και στα μέλη του Χορευτικού Ομίλου.

Σε αυτές τις ιδιαίτερα δύσκολες στιγμές, στεκόμαστε όλοι αλληλέγγυοι στους συμπατριώτες μας που επλήγησαν από την καταστροφική πυρκαγιά και θα βρεθούμε δίπλα τους σε κάθε προσπάθεια να στήσουν εκ νέου το “σπιτικό” τους. Δεν είναι μόνοι τους και δεν πρέπει ποτέ να αισθανθούν μόνοι τους.

Η Ομοσπονδία μας στέκεται δίπλα σε κάθε πρωτοβάθμιο σωματείο-μέλος μας, στηρίζει και συμπαρίσταται έμπρακτα σε κάθε δυσκολία που αντιμετωπίζει.

Με εκτίμηση

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Γεώργιος Βαρυθυμιάδης

Η Γενική Γραμματέας Αθηνά Σωτηριάδου