Θεσσαλονίκη, 02/03/ 2011

                                                                                Αρ.Πρ.:3798


Προς : Μ.Μ.Ε

 Διαβιβαστικό Σημείωμα προς Μ.Μ.Ε

Θέμα: Νέα Σάντα Κιλκίς – Αίτημα Ιστορικής έδρας.

Σας αποστέλλουμε επιστολή μας προς τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς με την οποία στηρίζεται η προσπάθεια του τοπικού συμβουλίου αλλά και του ποντιακού συλλόγου Νέας Σάντας Κιλκίς,  να οριστεί η κοινότητα αυτή ως ιστορική έδρα του νέου Δήμου Κιλκίς.

Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος στέκεται αλληλέγγυη με τα 392 σωματεία μέλη της στην σημαντική αυτή προσπάθεια και δηλώνει ότι θα την στηρίξει ενώπιον του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς και του Υπουργείου Εσωτερικών.

       Με εκτίμηση

     Ο Πρόεδρος Γεώργιος Παρχαρίδης

 Ο Γενικός Γραμματέας Γιώργος Γεωργιάδης

Θεσσαλονίκη,  28/ 02/ 2011

                                                                                 Αρ.Πρ.:3794


Προς : Δήμαρχο Κιλκίς κ.Ευάγγελο Μπαλάσκα

Kοινοποίηση: Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε, κύριοι Σύμβουλοι,

Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος, φορέας συσπείρωσης 392 σωματείων πανελλαδικά εκφράζοντας και διερμηνεύοντας τις θέσεις και τα συναισθήματα του συνόλου του Ποντιακού Ελληνισμού,  σας καλεί να αποδεχθείτε και μάλιστα ομόφωνα,  ως εισήγησή σας προς το αρμόδιο Υπουργείο Εσωτερικών την ονομασία του τοπικού διαμερίσματος της Νέας Σάντας Κιλκίς,  ως ιστορικής έδρας του νέου δήμου Κιλκίς που προέκυψε με τον νέο νόμο «Καλλικράτης» . Αυτή η πράξη απονέμει δίκαιον προς την μνήμην όλων των  αδικοχαμένων  και ηρωϊκά πεσόντων  του τραγικού ολοκαυτώματος της ιστορικής Σάντας Τραπεζούντος Πόντου κατά την ταραγμένη περίοδο της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού από τον Οθωμανικό και Κεμαλικό ρατσισμό 1916-1923. Θεωρούμε ότι αυτό αποτελεί ελάχιστο φόρο τιμής προς τους απογόνους των Ελλήνων,  που σφαγιάστηκαν στο όνομα της Πατρίδος και της Ορθοδοξίας αναπαύοντας εν ειρήνη τις ψυχές των προγόνων.

Η Παμποντιακή Ομοσπονδίας Ελλάδος θεωρώντας δεδομένη την θετική σας εισήγηση  προς τον Υπουργό Εσωτερικών δηλώνει έτοιμη να συμπαρασταθεί τόσο στον Ποντιακό Σύλλογο Νέας Σάντας όσο και σε σας και στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Κιλκίς για την τελική έκβαση του δίκαιου αιτήματος των συμπατριωτών μας από την ιστορική αυτή κοινότητα

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος Γεώργιος Παρχαρίδης

Ο Γενικός Γραμματέας Γιώργος Γεωργιάδης