Θεσσαλονίκη, 12/ 12/ 2011

                                                                                                Αρ.Πρ.: 4560


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: “Οικογένεια Πετρίδη Τρεις Γενιές υπέρ της Παράδοσης του Πόντου.”

 

Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος διερμηνεύοντας τα αισθήματα των χιλιάδων μελών των 400 σωματείων της, εκφράζει τη θλίψη και την οδύνη της, για τον πρόωρο και αδόκητο χαμό του μεγαλύτερου Λυράρη Κωστάκη Πετρίδη, γνωστό ως «Γωγοπούλ», άξιο τέκνο του Γώγου Πετρίδη, μουσικού που ονομάστηκε από τον λαό δικαίως «Πατριάρχη της ποντιακής λύρας».

Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος με αντιπροσωπεία της, με επικεφαλής τον Πρόεδρό της κ. Γιώργο Παρχαρίδη και τους Γενικό Γραμματέα κ. Γιώργο Γεωργιάδη, το μέλος κ. Κωνσταντίνο Γαβρίδη και τον Αντιπρόεδρο του Σ.Πο.Σ. Ν.Θεσσαλονίκης κ. Γιώργο Μαυρομάτη, έδωσε το παρόν στην νεκρώσιμη ακολουθία στον Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Καλαμαριά και αντί στεφάνου κατέθεσε ανάλογο ποσό υπέρ του έργου της Εταιρείας Σπαστικών Βορείου Ελλάδος, στη μνήμη του σπουδαίου μουσικού Κώστα Πετρίδη.

Ο ιστορικός κύκλος των τριών γενιών της οικογένειας Πετρίδη που έδωσε τόσα πολλά στην ποντιακή μουσική, αρχής γενομένης από τον Σταύρη Πετρίδη της πρώτης γενιάς, μετέπειτα τον Γώγο και τελευταία τον Κώστα Πετρίδη αφήνει ως παρακαταθήκη την διαρκή υποχρέωση του οργανωμένου ποντιακού χώρου, να πράξει όσα είναι απαιτητά για την διαφύλαξη και σωστή μεταλαμπάδευση της εθνικής μουσικής κληρονομιάς των Ελλήνων του Πόντου στις επόμενες γενιές.