Θεσσαλονίκη, 04/04/2017

Αρ. Πρωτ.: 093


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: “Συντονιστική Επιτροπή Νεολαίας – Περιφερειακή Επιτροπή Νεολαίας Νομού Θεσσαλονίκης – 1ος Κύκλος συζητήσεων με θέμα την Ποντιακή Διατροφή.”

Στα πλαίσια των δράσεων της Συντονιστικής Επιτροπής Νεολαίας της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, η Περιφερειακή Επιτροπή Νεολαίας του Σ.Πο.Σ. Ν. Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε με επιτυχία τον 1o Kύκλο συζητήσεων την Κυριακή 2 Απριλίου 2017 στις 12 το μεσημέρι στο χώρο του Συλλόγου Ποντίων Σταυρούπολης «Ακρίτες του Πόντου» (Όθωνος 12, Σταυρούπολη) με θέμα την Ποντιακή Διατροφή . Η προσέλευση του κόσμου ήταν εκπληκτική, και κυρίως από νέους και νέες.

Στην εκδήλωση ένας από τους καλεσμένους ομιλητές ήταν ο κ. Θωμάς Σαββίδης, Βιολόγος Χημικός Καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ο κ. Σαββίδης, με μια επιστημονική εισήγηση γύρω από την διατροφή, μίλησε για τα βασικά χαρακτηριστικά των τροφών, τη διατροφική αξία και τη σημασία που είχαν και έχουν ακόμα σήμερα.

Με την παρουσία της τίμησε την εκδήλωση και η κα. Ελένη Βασιλειάδου, παραγωγός παραδοσιακών προϊόντων, και γνωστή στον ποντιακό χώρο για τις δράσεις της. Χάρισε στους παρευρισκόμενους ένα γαστρονομικό ταξίδι στο παρελθόν, ενημερώνοντας μας βέβαια ότι η τέχνη της ποντιακής κουζίνας διατηρείται ακόμα και σήμερα. Τελειώνοντας, η κα. Βασιλειάδου μίλησε για την πορεία και τη διάσωση αυτής της ιδιαίτερης κουζίνας, προτρέποντας τον κόσμο και κυρίως τη νεολαία να τη διατηρήσει και να την περάσει στις επόμενες γενιές.

Οι δράσεις της Συντονιστικής Επιτροπής Νεολαίας συνεχίζονται, και δίνει ραντεβού για τον 2ο κύκλο συζητήσεων εντός του ερχόμενου μήνα.

Με εκτίμηση

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Ιωάννης Παπαδόπουλος

Η Γενική Γραμματέας Περιστέρα Πεϊδου