Περιφερειακή Επιτροπή Νεολαίας Σ.Πο.Σ. Ν.Θεσσαλονίκης

Αρμενική Νεολαία Ελλάδος

Θεσσαλονίκη, 06/ 05/ 2019


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το απόγευμα της Κυριακής 5 Μαΐου η Περιφερειακή Επιτροπή Νεολαίας του Σ.Πο.Σ Ν.Θεσσαλονίκης και η Αρμενική Νεολαία Ελλάδος- Παράρτημα Θεσσαλονίκης “Σογομόν Τεχλιριάν” πραγματοποίησαν κοινή εκδήλωση στο χώρο του κλειστού δημοτικού θεάτρου Νεάπολης.

Η εκδήλωση εντάσσεται στα πλαίσια των δράσεων που έχει ανακοινώσει η Επιτροπή Γενοκτονίας της Π.Ο.Ε., εν όψει της συμπλήρωσης 100 χρόνων από την έναρξη της τελευταίας φάσης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Με σημείο αναφοράς τη Γενοκτονία των Αρμενίων, της πρώτης Γενοκτονίας του 20ου αιώνα, που αριθμεί 1.500.000 θύματα, έγινε η προβολή της ταινίας “Το σπίτι με τους κορυδαλλούς”. Η ταινία των αδελφών Ταβιάνι, ιταλικής παραγωγής του 2007, άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις, καθώς οι σοκαριστικές εικόνες της ταινίας συγκίνησαν και συγκλόνισαν το κοινό που την παρακολούθησε.

Πριν την έναρξη της ταινίας απηύθυναν χαιρετισμό ο Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Νεολαίας της Π.Ο.Ε. Γιάννης Παπαδόπουλος και ο Ραφαέλ Βαρνταζαριάν, εκπρόσωπος του Παραρτήματος Θεσσαλονίκης “Σογομόν Τεχλιριάν” της Αρμενικής Νεολαίας Ελλάδος.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε η σπουδαιότητα της συνεργασίας που διατηρούν οι δύο νεολαίες, καθιστώντας την σημαντική για τον αγώνα της αναγνώρισης της Γενοκτονίας των χριστιανικών λαών της Ανατολής, για τον κοινό αγώνα με στόχο τη διατήρηση της μνήμης ενάντια στη λήθη.

Επιπρόσθετα αναφέρθηκε η κοινή υπερηφάνεια για τους λαούς μας, αποδεικνύοντας σήμερα, πως 100 και 104 χρόνια μετά τις γενοκτονίες που υποστήκαμε, η νέα γενιά δηλώνει παρούσα. Διατηρούμε επίκαιρα τα εθνικά μας ζητήματα, για να μην ξεχαστούν τα εγκλήματα που διέπραξαν οι Τούρκοι και υπερηφανευόμαστε για την ιστορία μας και την καταγωγή μας.

Εκφράζουμε της θερμές ευχαριστίες μας στον κύριο Αντώνη Σαουλίδη, πρόεδρο του Συλλόγου Ποντίων Καλλιθέας- Συκεών για την πολύτιμη βοήθεια, τον κύριο Δημήτρη Ταφίδη για την τεχνική υποστήριξη της προβολής και τον κύριο Δημήτρη Τσοτουλίδη για την γραφιστική επιμέλεια της εκδήλωσής μας.

Τέλος, ευχαριστούμε θερμά τα μέλη της Αρμενικής κοινότητας, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ο.Ε. και του Σ.Πο.Σ. Ν.Θεσσαλονίκης, καθώς και τα μέλη των ποντιακών σωματείων που μας τίμησαν με την παρουσία τους.

ΘΕΜΑ: “Προβολή ταινίας «Το σπίτι με τους κορυδαλλούς».”

Με εκτίμηση

Για την Π.Ε.Ν. Ν.Θεσσαλονίκης

και την Αρμενική Νεολαία Ελλάδος