Κοζάνη, 11/ 12/ 2022


Δελτίο Τύπου

Θέμα: “Πρώτη συνάντηση μεταξύ του Δ.Σ. της Περιφερειακής Επιτροπής Νεολαίας και του Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων Δυτικής Μακεδονίας & Ηπείρου.”

Στις 11 Δεκεμβρίου του 2022, στον Ποντιακό Σύλλογο Πτολεμαΐδας, πραγματοποιήθηκε σε άκρως φιλικό κλίμα η πρώτη συνάντηση μεταξύ του Δ.Σ. της Περιφερειακής Επιτροπής Νεολαίας Δυτικής Μακεδονίας & Ηπείρου και του Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων Δυτικής Μακεδονίας & Ηπείρου. Αρχικά τα μέλη της Π.Ε.Ν. παραβρέθηκαν στα αποκαλυπτήρια του μνημείου έξω από τον Σύλλογο Ποντίων Πτολεμαΐδας με τίτλο ”Πόντος – ξεριζωμός – Δικαίωμα στην μνήμη” του Ιωάννη Σπυριδωνίδη και στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στην έκθεση γλυπτικής του ίδιου καλλιτέχνη.

Μετά το πέρας της ξενάγησης ο πρόεδρος της Π.Ε.Ν. κάλεσε τα παρευρισκόμενα μέλη να προχωρήσουν στην πραγματοποίηση του συμβουλίου. Στη συνάντηση παρόντες από το Δ.Σ. της Π.Ε.Ν. ήταν οι Λαζαρίδης Ευστάθιος, Παναγιωτίδου Ευλαμπία, Σαναΐδης Σαββας, Τσίνιβιτς Σοφία, Φωτιάδου Ιωάννα καθώς και το αναπληρωματικό μέλος Χότζα Αλέξανδρος ενώ από το Δ.Σ. του Σ.Πο.Σ. ήταν οι κύριοι Λαζαρίδης Θεόδωρος, Σαββαΐδης Παντελής και Σαββίδης Πολύκαρπος καθώς επίσης παρευρέθηκαν οι κύριοι Αλεξανδρίδης Βασίλης, Τσαρτσιταλίδης Ιωάννης μέλη του Δ.Σ. της Π.Ο.Ε., ο κ.Κασαπίδης Γεώργιος Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας και ο κ.Μαυρίδης Αντώνιος πρόεδρος του Ποντιακού Συλλόγου Πτολεμαΐδας.

Πρώτο θέμα συζήτησης κατόπιν αιτήματος του Δ.Σ. της Π.Ε.Ν. Δυτικής Μακεδονίας & Ηπείρου ήταν η γνωριμία μεταξύ τον μελών των Δ.Σ. και τον δύο οργάνων και ύστερα ακολούθησε η ενημέρωση από τον Πρόεδρο της Π.Ε.Ν. για παλιότερες εκδηλώσεις που γινόντουσαν από την νεολαία, όπως τις αιμοδοσίες τον μήνα Μάιο, καθώς και για ένα πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί στην προηγούμενη εκλογική διαδικασία και πως επιλύθηκε.

Στη συνέχεια τα μέλη της Π.Ε.Ν. πρότειναν δράσεις που μπορούμε να κάνουμε στα πλαίσια της θητείας μας. Αυτές ήταν:

1) Από τον κύριο Κασαπίδη να δημιουργηθεί ένα περίπτερο ενημέρωσης με θέμα την ποντιακή διατροφή στην εβδομάδα καινοτομίας που θα πραγματοποιηθεί αρχές Φεβρουαρίου.

2) Μία ακόμα πρόταση του ήταν η εκμετάλλευση ευρωπαϊκών και παγκόσμιων προγραμμάτων ανταλλαγής με σκοπό την προώθηση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

3) Επίσης ο κύριος Σαναΐδης πρότεινε την εκπροσώπηση από τα μέλη της Π.Ε.Ν. Δυτικής Μακεδονίας & Ηπείρου στο έθιμο των Μωμόγερων στα διάφορα χωριά της περιφέρειας μας καθώς η ιδέα αυτή εξελίχθηκε και στην εκπροσώπηση σε διάφορες εκδηλώσεις από τους συλλόγους της περιφέρειας μας.

4) Τέλος ο κύριος Λαζαρίδης πρότεινε τη δημιουργία ενός δικτύου επικοινωνίας αποτελούμενο από έναν εκπρόσωπο του κάθε συλλόγου που ανήκει στον Σ.Πο.Σ. μας με σκοπό την καλύτερη ενημέρωση και ενεργοποίηση όσο γίνεται περισσότερων νεολαίων στις εκδηλώσεις και διαδικασίες του Σ.Πο.Σ και κατ’ επέκταση της Π.Ο.Ε.

5) Ακόμα ειπώθηκε να δημιουργηθεί ένα email για την Π.Ε.Ν. από την Π.Ο.Ε. στα πρότυπα των email που δημιουργήθηκαν για τα Σ.Πο.Σ. και αυτή η ιδέα θα συζητηθεί και στην Σ.Ε.Ν. στο ερχόμενο συμβούλιο.

6) Μια πρόταση που βρήκε σύμφωνους τόσο το Δ.Σ. του Σ.Πο.Σ καθώς και το Δ.Σ. της Π.Ε.Ν. ήταν ανά τακτά χρονικά διαστήματα να γίνονται συμβούλια σε διαφορετικές περιοχές έτσι ώστε να αποφευχθεί η μονοπώληση μίας περιοχής για τη διεξαγωγή των συμβουλίων καθώς και για την πιο άμεση κοινωνικοποίηση του Π.Ε.Ν. στα μέλη του.

Καθώς στο τέλος της συνεδρίασης το παρευρισκόμενο Δ.Σ. του Σ.Πο.Σ. Δυτικής Μακεδονίας & Ηπείρου προσκάλεσε με την σειρά του όλα τα μέλη της Περιφερειακής Επιτροπής Νεολαίας στο πρώτο τους συμβούλιο.

Εκ του Διοικητικού συμβουλίου

Ο Α’ Συντονιστής  Λαζαρίδης Ευστάθιος

Ο Γενικός Γραμματέας Λευκόπουλος Ιωάννης