Θεσσαλονίκη, 10/ 11/ 2015

Αρ.Πρ.: 7312


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: “Ηχηρό μήνυμα συστράτευσης, δύναμης και διατράνωσης του δικαιώματος στην ιστορική αλήθεια απέστειλε η Π.Ο.Ε. στη μεγαλειώδη συγκέντρωση διαμαρτυρίας από την Πλατεία Αριστοτέλους.”

Ένα ηχηρό μήνυμα συστράτευσης, δύναμης και διατράνωσης του δικαιώματος στην ιστορική αλήθεια απέστειλε η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος στην μεγαλειώδη συγκέντρωση διαμαρτυρίας από την Πλατεία Αριστοτέλους στην προσφυγομάνα Θεσσαλονίκη.

Πόντιοι κάθε ηλικίας, νέοι και νέες των ποντιακών σωματείων από την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, τη Δυτική Μακεδονία και Ήπειρο, την Κεντρική Μακεδονία και Θεσσαλία, τη Νότια Ελλάδα και τα νησιά και φυσικά τη Θεσσαλονίκη ήρθαν να βροντοφωνάξουν ενάντια στις προκλήσεις που καθημερινά αντιμετωπίζουν.

Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος έχοντας συμπαραστάτες στον αγώνα την Διεθνή Συνομοσπονδία Ποντίων Ελλήνων, την Ομοσπονδία Συλλόγων Ελλήνων Ποντίων στην Ευρώπη, την Πανελλήνια Ομοσπονδία των Σωματείων Ελληνοποντίων Παλιννοστούντων από την πρώην Ε.Σ.Σ.Δ., την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων,την Παμποντιακή Ομοσπονδία Η.Π.Α. – ΚΑΝΑΔΑ, την Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων Αυστραλίας, όλα τα ποντιακά και πολιτιστικά σωματεία, προσφυγικούς συλλόγους και ομοσπονδίες, Ποντίους και μη, έδωσε την δική της ηχηρή απάντηση στις πρόσφατες ανιστόρητες δηλώσεις και την άρνηση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου εκ μέρους του Υπουργού Παιδείας, την αφαίρεση από την εξεταστέα ύλη της Γ΄ Λυκείου του κεφαλαίου για τον Παρευξείνιο Ελληνισμό του μοναδικού με σαφή αναφορά στον όρο Γενοκτονία καθώς και την κατάργηση των συντάξεων των ανασφάλιστων υπερήλικων ομογενών από την τ. Ε.Σ.Σ.Δ.

Στην ομιλία του ο πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος Χρήστος – Δημήτριος Τοπαλίδης, μεταξύ άλλων είπε: “Απαιτούμε την επαναδιατύπωση της θέσης της επίσημης ελληνικής πολιτείας στα ζητήματα που την καθιστούν εκτεθειμένη έναντι του οργανωμένου ποντιακού χώρου, την επαναπονομή των συντάξεων στους ανασφάλιστους υπερήλικες αδερφούς μας, την επανένταξης του κεφαλαίου «Παρευξείνιος Ελληνισμός» στην εξεταστέα ύλη της Γ’ Λυκείου του μοναδικού κεφαλαίου σε όλα τα σχολικά εγχειρίδια όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης όπου γίνεται σαφής χρήση του όρου Γενοκτονία. Απαιτούμε την παραίτηση του Υπουργού Παιδείας ως Αρνητή Γενοκτονίας και σε περίπτωση που δε διαθέτει την πολιτική ευθιξία να πράξει τούτο, απαιτούμε την αποπομπή του από την Κυβέρνηση. Αγωνιζόμαστε μέχρι την τελική δικαίωση.”

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος της ΔΙ.ΣΥ.Π.Ε. Γιώργος Παρχαρίδης δήλωσε: «Κύριε Φίλη, είστε αρνητής της Γενοκτονίας και σας γνωρίζω εάν δεν το ξέρετε ότι η άρνησης μιας Γενοκτονίας είναι η τελευταία πράξη της Γενοκτονίας που ανήγει την κερκόπορτα για δημιουργία νέων Γενοκτονιών».

Δηλώνουμε, πως ο αγώνας μας θα συνεχιστεί μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας: να παραιτηθεί ο Υπουργός Παιδείας, να επανενταχθεί στην εξεταστέα ύλη το κεφάλαιο που αναφέρεται στη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και της Ανατολής και να επανέλθει η χορήγηση της σύνταξης των υπερήλικων ανασφαλίστων ομογενών.