Θεσσαλονίκη, 26/ 01/ 2021

Αρ.Πρ.: 10062


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: “Συλλυπητήριο Μήνυμα Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος για τον θάνατο της Σοφίας Παπαδοπούλου.”

Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος εκφράζουν την βαθιά τους θλίψη και οδύνη για τον χαμό της σπουδαίας ερμηνεύτριας Σοφίας Παπαδοπούλου, η οποία άφησε την τελευταία της πνοή, την Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021. Η είδηση του θανάτου της συγκλόνισε όχι μόνο την τοπική κοινωνία της Νίψας του Έβρου όπου και κατοικούσε αλλά και  ολόκληρη την ποντιακή κοινότητα.

Η Σοφία Παπαδοπούλου γεννήθηκε στην Πυλαία του Έβρου. Με καταγωγή από Λίτζασα Νικοπόλεως του Πόντου, απ’ όπου ήρθε η οικογένειά της στην Ελλάδα, ήταν η  ερμηνεύτρια η οποία έγραψε τους στίχους και τραγούδησε, το σπουδαίο τραγούδι «Απάν σο Μπέλες» αποτίοντας φόρο τιμής στον αδελφό της, ο οποίος σκοτώθηκε στο όρος Μπέλλες, θύμα του εμφυλίου πολέμου. Η Σοφία Παπαδοπούλου συνεργάστηκε με πολλούς Πόντιους καλλιτέχνες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια, στην οικογένεια  της εκλιπούσας και τους ευχόμαστε δύναμη και κουράγιο, να αντιμετωπίσουν τον χαμό του δικού τους ανθρώπου.

Με εκτίμηση

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Γεώργιος Βαρυθυμιάδης

Η Γενική Γραμματέας Αθηνά Σωτηριάδου