Θεσσαλονίκη, 29/ 08/ 2022

Αρ.Πρ.:10964


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: “Συλλυπητήριο Μήνυμα Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος για τον θάνατο του Χρήστου Παπαδόπουλου.”

Με ανείπωτη θλίψη πληροφορήθηκε ο ποντιακός κόσμος στην Ελλάδα και το εξωτερικό τον αδόκητο χαμό του σπουδαίου πόντιου τραγουδιστή Χρήστου Παπαδόπουλου, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή τις απογευματινές ώρες του Σαββάτου 27 Αυγούστου 2022 στα 75 του χρόνια.

Ο Χρήστος Παπαδόπουλος για μισό και πλέον αιώνα έγραψε τη δική του μοναδική ιστορία στο ποντιακό τραγούδι. Ένας αυθεντικός καλλιτέχνης με τα τραγούδια του οποίου μεγάλωσαν τραγουδώντας και χορεύοντας γενιές ποντίων. Η δωρική φωνή του και οι εξαιρετικές ερμηνείες του αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτιστικής παρακαταθήκης και συλλογικής μνήμης για όλη την ποντιακή κοινότητα στο μέλλον. Με αλάνθαστο κριτήριο οι απανταχού πόντιοι τον αγάπησαν, τον σεβάστηκαν και τον εκτίμησαν. Εκείνος ανταπέδωσε χαρίζοντάς τους αμέτρητα διαχρονικά τραγούδια για τον ξεριζωμό, τη φτώχεια, την ξενιτιά, τον έρωτα και τη ζωή.

Τον κορυφαίο ερμηνευτή Χρήστο Παπαδόπουλο, ευχαριστούμε για ό,τι προσέφερε, τον αποχαιρετούμε με σεβασμό και υποκλινόμαστε στη μνήμη του. Ο πρόεδρος Γεώργιος Βαρυθυμιάδης και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος εκφράζουν θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του εκλιπόντος. Αντιπροσωπεία της ομοσπονδίας θα παραστεί στην εξόδιο ακολουθία αποτίοντας τον οφειλόμενο φόρο τιμής.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Γεώργιος Βαρυθυμιάδης

Η Γενική Γραμματέας Αθηνά Σωτηριάδου