Θεσσαλονίκη, 07/ 01/ 2021

Αρ.Πρ.:10057


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: “Συλλυπητήριο Μήνυμα Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος για τον θάνατο του Ιωάννη Ζελίλωφ.”

Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος εκφράζουν την βαθιά τους θλίψη και οδύνη για τον αδόκητο χαμό του σπουδαίου ομογενή και ένθερμου πατριώτη Ιωάννη Ζελίλωφ, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή την Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2021.

Ο Ιωάννης Ζελίλωφ γεννήθηκε στο Σοχούμι της Απχαζίας και ολοκλήρωσε τις σπουδές του στη Μόσχα ως ″Τεχνολόγος μηχανικός μαζικής εστίασης″. Υπήρξε σπουδαίος αθλητής της ελληνορωμαϊκής πάλης όπου διακρίθηκε συμμετέχοντας σε μεγάλες διοργανώσεις. Έως το 1992 όπου μετοίκησε οικογενειακώς στην Θεσσαλονίκη, διετέλεσε δραστήριο στέλεχος του Υπουργείου Εμπορίου της τέως Ε.Σ.Σ.Δ. ενώ παράλληλα ανέπτυξε έντονη κοινωνική δράση συμμετέχοντας ενεργά σε πολιτικούς και πολιτιστικούς φορείς της τέως Ε.Σ.Σ.Δ., υπηρετώντας πάντα την ελληνοποντιακή καταγωγή του.

Ίδια και εντονότερη ήταν η κοινωνική του δράση και κατά την διαμονή του στην Ελλάδα όπου συνεχής και αδιάλειπτος ήταν ο αγώνας του για τα δικαιώματα και την αποκατάσταση των ομογενών.

Συμμετείχε ενεργά σε κοινωνικούς και πολιτιστικούς φορείς ενώ διετέλεσε και δραστήριο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος και των επιτροπών της. Ένας υπέροχος αγωνιστής οπλισμένος με την εντιμότητα της ψυχής του και το χαμόγελό του αναδείχθηκε σε κορυφαία προσωπικότητα του ποντιακού και ομογενειακού χώρου.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια, στην οικογένεια του εκλιπόντος και τους ευχόμαστε δύναμη και κουράγιο, να αντιμετωπίσουν τον χαμό του δικού τους ανθρώπου.

Με εκτίμηση

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Γεώργιος Βαρυθυμιάδης

Η Γενική Γραμματέας Αθηνά Σωτηριάδου