Θεσσαλονίκη, 15/ 10/ 2022

Αρ.Πρ.:11145


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: “Συλλυπητήριο Μήνυμα Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος για τον θάνατο του Ολυμπιονίκη Αλέξανδρου Νικολαΐδη.”

Με ανείπωτη θλίψη πληροφορήθηκε ο ποντιακός κόσμος στην Ελλάδα και το εξωτερικό τον αδόκητο χαμό του σπουδαίου πόντιου Ολυμπιονίκη Αλέξανδρου Νικολαΐδη ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή έπειτα από σκληρή μάχη με τον καρκίνο.

Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης γεννήθηκε στις 17 Οκτωβρίου 1979. Το 2004 και το 2008 αναδείχθηκε αργυρός Ολυμπιονίκης, ενώ ήταν ο σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012. Το 2004 η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος τίμησε σε ειδική εκδήλωση τον Αλέξανδρο Νικολαΐδη. Σήμερα κατά τη διάρκεια του 16ου Πανελλαδικού Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών που θα πραγματοποιηθεί στη Λευκόβρυση Κοζάνης θα κρατηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του κορυφαίου Ολυμπιονίκη.

Τον ευχαριστούμε για ό,τι προσέφερε, τον αποχαιρετούμε με σεβασμό και υποκλινόμαστε στη μνήμη του. Ο πρόεδρος Γεώργιος Βαρυθυμιάδης και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος εκφράζουν θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του εκλιπόντος.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Γεώργιος Βαρυθυμιάδης

Η Γενική Γραμματέας Αθηνά Σωτηριάδου