Θεσσαλονίκη, 08/03/2016

Αρ.Πρ.:088


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

ΘΕΜΑ: “Συμμετοχή Συντονιστικής Επιτροπής Νεολαίας Π.Ο.Ε. στην Παγκόσμια Συνάντηση Νεολαίας στην Αμερική.”

Με επιτυχία στέφθηκε η παρουσία της Συντονιστικής Επιτροπής Νεολαίας της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος στο Συνέδριο που πραγματοποίησε η Νεολαία της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Η.Π.Α.-Καναδά, στις 26-27-28 Φεβρουαρίου 2016, στην πόλη της Νέας Υόρκης.

Η παρουσίαση  της Νεολαίας της Π.Ο.Ε. κέντρισε το ενδιαφέρον των παρευρισκόμενων νέων. Παρουσιάστηκαν στιγμιότυπα από τις ετήσιες δράσεις της Νεολαίας, όπως τις Πανελλήνιες Συναντήσεις Νεολαίας, τα Φεστιβάλ Ποντιακών χορών, οι δράσεις για τις εκδηλώσεις Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου στις 19 Μαΐου και φυσικά τον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό για την ιστορία των Ελλήνων του Πόντου.

Τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους νέους, συζητώντας και αναλύοντας θέματα που αφορούν τη νεολαία, ανταλλάσσοντας απόψεις και ιδέες.

Μετά το πέρας του συνεδρίου, οι εκπρόσωποι της Συντονιστικής Επιτροπής Νεολαίας παρευρέθηκαν στον ετήσιο χορό του Συλλόγου Ποντίων Νέας Υόρκης «Κομνηνοί» και είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον Ολυμπιονίκη μας Ιωάννη Μελισσανίδη, θέτοντας τα θεμέλια για μια επικείμενη συνεργασία. Το πρωί της Κυριακής τελέστηκε Θεία Λειτουργία στο παρεκκλήσι της Παναγία Σουμελά του New Jersey.

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Μολοχίδη Δημήτρη, για την πρόσκληση στον ετήσιο χορό τους. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα την Παμποντιακή Ομοσπονδία Η.Π.Α. – Καναδά, τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας κ. Τσιλφίδη Κώστα καθώς και τον υπεύθυνο Νεολαίας κ. Διαμανό Τογρίδη για την άψογη φιλοξενία.

Στόχος του Συνεδρίου, καθώς και της επίσκεψης, ήταν η γνωριμία και η επικοινωνία μεταξύ των νέων. Τέθηκαν τα θεμέλια της επικοινωνίας και έγινε η αρχή για μια πολλά υποσχόμενη συνεργασία και στήριξη, σε όλες τις βαθμίδες.

Με τιμή

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Γρηγόρης Κεσαπίδης

Η Γενική Γραμματέας Περιστέρα Πεΐδου