Θεσσαλονίκη, 04/ 10/ 2021
Αρ.Πρ.: 10412

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: “Συνέδριο Αντιπροσώπων της Π.Ο.Ε., Κυριακή 03/ 10/ 2021.”

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2021 στην έδρα της Ένωσης Ποντίων Νίκαιας-Κορυδαλλού, το ετήσιο Τακτικό Συνέδριο Αντιπροσώπων της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, όπου συμμετείχαν οι διαπιστευμένοι εκπρόσωποι των σωματείων-μελών απ’ όλη την Ελλάδα.

Στον εναρκτήριο χαιρετισμό του ο πρόεδρος της Π.Ο.Ε. Γιώργος Βαρυθυμιάδης μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στον λόγο της αναβολής του αντίστοιχου Συνεδρίου του 2020 «…η Γενική Συνέλευση αυτή άργησε να πραγματοποιηθεί λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που δημιούργησε η πανδημία, που τις βιώνουμε σε ένα βαθμό ακόμη και σήμερα. Η Ελλάδα, όπως και όλες οι χώρες του κόσμου συνεχίζει τη μάχη με το κορονοϊό και η Ομοσπονδία μας, πιστή στην αρχική της θέση να προτάξει σε πρώτη προτεραιότητα την υγεία των μελών της και των οικογενειών τους, είχε αποφασίσει την αναβολή της διεξαγωγής της Γενικής Συνέλευσης που είχε ορισθεί για τον Νοέμβριο του 2020.»

Στη συνέχεια, μετά την εκλογή Προέδρου και Γραμματέα της Συνέλευσης, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας παρουσίασε εκτεταμένο και αναλυτικό απολογισμό πεπραγμένων που κάλυπτε την περίοδο από τον Νοέμβριο του 2019 μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2021. Ακολούθως διαβάστηκε η έκθεση της Εξελεγκτικής Επιτροπής και ο ταμίας της Π.Ο.Ε. Αντώνης Καγκελίδης παρουσίασε στο σώμα τα οικονομικά δεδομένα των 3 προηγουμένων διαχειριστικών χρήσεων. Το πρώτο μέρος των εργασιών έκλεισε με την κατάθεση του προϋπολογισμού για το 2022.

Μετά τις απαραίτητες διευκρινίσεις, οι σύνεδροι, εκπρόσωποι των σωματείων-μελών πήραν τον λόγο και σε δύο κύκλους τοποθετήσεων ανέπτυξαν τους προβληματισμούς, τις ιδέες και τις προτάσεις τους. Οι εργασίες του Τακτικού Συνεδρίου ολοκληρώθηκαν με την αποφώνηση του προέδρου όπου δόθηκαν λεπτομερείς απαντήσεις σε όλα τα θέματα που τέθηκαν και συζητήθηκαν.

Τόσο ο Διοικητικός Απολογισμός όσο και ο Οικονομικός και ο Προϋπολογισμός του επομένου έτους, ψηφίστηκαν από το σώμα ομόφωνα. Το προεδρείο της Π.Ο.Ε. εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την ζεστή φιλοξενία που επεφύλαξαν στους συμμετέχοντες, οι οικοδεσπότες της Ένωσης Ποντίων Νίκαιας- Κορυδαλλού.

Οι εργασίες του Τακτικού Συνεδρίου των Αντιπροσώπων της Ομοσπονδίας μας, διεξήχθη σε κλίμα ενότητας και συνεργασίας, με τις τοποθετήσεις να καλύπτουν ευρύ φάσμα ενδιαφερόντων και δραστηριοτήτων.

Με εκτίμηση

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Γεώργιος Βαρυθυμιάδης

Η Γενική Γραμματέας Αθηνά Σωτηριάδου