Θεσσαλονίκη, 12/ 05/ 2020


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: ” Συντονιστική Επιτροπή Νεολαίας – Στήριξη Δράσης Εθελοντικής Αιμοδοσίας στη μνήμη των αδικοχαμένων ψυχών. “

Η Συντονιστική Επιτροπή Νεολαίας, στα πλαίσια των δράσεων της 19η Μαΐου εις μνήμη των 353.000 γενοκτονημένων Ελλήνων του Πόντου, προσφέρει το πολυτιμότερο δώρο της ζωής, δίνοντας εθελοντικά αίμα. Η ανάγκη για εθελοντική αιμοδοσία δε σταματά ποτέ, ιδιαίτερα σε αυτές τις – δύσκολες για τη δημόσια υγεία – στιγμές που διανύουμε.
Οι επιπτώσεις της πανδημίας του COVID-19 στην επάρκεια αίματος παγκοσμίως είναι εμφανείς με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν χιλιάδες συνάνθρωποί μας που έχουν ανάγκη από αυτό.
Η Σ.Ε.Ν. στηρίζει κάθε δράση της Εθελοντικής Αιμοδοσίας που θα πραγματοποιηθεί από πρωτοβάθμιο σωματείο της Π.Ο.Ε. , να αφιερωθεί στη μνήμη των αδικοχαμένων ψυχών, δίνοντας αίμα για τις ζωές που χάθηκαν.
Δίνω αίμα για το αίμα που χάθηκε.
Καλούμε όλα τα σωματεία να στηρίξουν την προσπάθεια της Νεολαίας, πραγματοποιώντας εθελοντικές αιμοδοσίες σε όλη την Ελλάδα, από τη Δευτέρα 11 έως και την Τρίτη 19 Μαΐου 2020, για να μην αφήσουμε καμία ζωή να κινδυνέψει.
Για τη γνωστοποίηση της δράσης αυτής, καλούμε όλους τους εθελοντές αιμοδότες να μοιραστούν μαζί μας μια φωτογραφία τους από την αιμοδοσία με το hashtag: #GRofPontosGenocide.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

της Συντονιστικής Επιτροπής Νεολαίας

Ο Πρόεδρος Κωνσταντίνος Χατζημιχαηλίδης

Η Γενική Γραμματέας Γεσθημανή Κοσμίδου