Θεσσαλονίκη,22/ 03/ 2023

Αρ. Πρ.:11479


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: “Τακτική Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ο.Ε. στον Πεντάβρυσο Εορδαίας.”

Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 19 Μαρτίου 2023, η τακτική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος.

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στη φιλόξενη αίθουσα του Ενοριακού Κέντρου Πενταβρύσου στην Εορδαία του Νομού Κοζάνης, παρουσία του Βουλευτή Κοζάνης κ. Κωνσταντινίδη Στάθη, του Δημάρχου Εορδαίας κ. Πλακεντά Παναγιώτη, του Προέδρου της Κοινότητας Πενταβρύσου κ. Σιδηρόπουλου Κοσμά και μελών της δημοτικής αρχής, της Προέδρου του Πολιτιστικού, Λαογραφικού και Αθλητικού Συλλόγου Πενταβρύσου «Ο Διγενής» κας. Ευθυμιάδου Ευγενίας, μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου του Σ.ΠΟ.Σ. Δυτικής Μακεδονίας και Ηπείρου καθώς και σωματείων της περιφέρειας.

Νωρίτερα τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο γενοκτονίας και στην ποντιακή λύρα την οποία οραματίστηκε ο αείμνηστος Γιάννης Πασσαλίδης.

Ο Πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος κ. Βαρυθυμιάδης Γεώργιος, καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και τους ευχαρίστησε θερμά για την πρόθυμη και υποδειγματική φιλοξενία.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης συζητήθηκε μεταξύ άλλων η διοργάνωση των εκδηλώσεων Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, η προετοιμασία των προγραμματισμένων εκδηλώσεων της Επιτροπής Θεάτρου την Κυριακή 26 Μαρτίου σε όλες τις περιφέρειες της Π.Ο.Ε. καθώς και η τελετή απονομής των βραβείων του λογοτεχνικού διαγωνισμού ποίησης και πεζογραφίας «Πόντου Έμπνευσις» την Παρασκευή 31 Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη. Ακόμη τα μέλη του Δ.Σ. συζήτησαν και ενημερώθηκαν για θέματα επικαιρότητας.

Με απόφαση του συμβουλίου, η επόμενη συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 9 Απριλίου 2023 σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Ποντιακών Σωματείων Νότιας Ελλάδας και Νήσων.

Με εκτίμηση

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Γεώργιος Βαρυθυμιάδης

Η Γενική Γραμματέας  Αθηνά Σωτηριάδου