Θεσσαλονίκη, 18/ 01/ 2023

Αρ. Πρ.:11325


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: “Τακτική Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ο.Ε. στον Κοπανό Ημαθίας.”

Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 15 Ιανουαρίου 2023, η πρώτη τακτική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, για το νέο έτος.

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Μορφωτικού Εκπολιτιστικού Γυμναστικού Συλλόγου Νέων Κοπανού «Η Μίεζα», στον Κοπανό Ημαθίας, παρουσία μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου του Σ.ΠΟ.Σ. Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας και σωματείων της περιοχής.

Ο Πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος κ. Βαρυθυμιάδης Γεώργιος, καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και ευχαρίστησε θερμά τον Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Γατουρτζίδη Αβραάμ και το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου για την πρόθυμη και υποδειγματική φιλοξενία.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες όμως απηύθυνε στον Δήμαρχο της Ηρωικής Πόλης Νάουσας κ. Καρανικόλα Νικόλαο καθώς και στην Αντιδήμαρχο Διοικητικών – Οικονομικών Υπηρεσιών, Ανάπτυξης Τοπικής Οικονομίας και Κ.Ε.Π. και πρώην μέλος του Δ.Σ. της Π.Ο.Ε. κα. Δώρα Μπαλτατζίδου για τη μεγάλη συμβολή τους και τη στήριξη στις δράσεις της ομοσπονδίας.

Με την έναρξη της πρώτης συνεδρίασης της χρονιάς το Δ.Σ. έκοψε την καθιερωμένη πρωτοχρονιάτικη πίτα, ενώ τυχερός στάθηκε ο Β΄ Αντιπρόεδρος της Π.Ο.Ε. κ. Αντωνιάδης Αναστάσιος ο οποίος κέρδισε το φλουρί.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δ.Σ. συζητήθηκαν το θέμα των δανείων των νεοπροσφύγων καθώς και οι δυναμικές κινητοποιήσεις της Π.Ο.Ε. που πρόκειται να πραγματοποιηθούν σε όλη την Ελλάδα με τη συνεργασία της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Επαναπατριζόμενων Ελλήνων – Ποντίων (Πα.Σ.Ε.Ε.Ε.Π.). Η ομοσπονδία θα προβεί σε σχετικές ανακοινώσεις τις επόμενες ημέρες.

Το Διοικητικό Συμβούλιο συζήτησε θέματα της επικαιρότητας ενώ με απόφαση του, η επόμενη συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στις 12 Φεβρουαρίου 2023 σε συνεργασία με τον Σ.ΠΟ.Σ. Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης.

Με εκτίμηση

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Γεώργιος Βαρυθυμιάδης

Η Γενική Γραμματέας  Αθηνά Σωτηριάδου