Θεσσαλονίκη,24/ 03/ 2022

Αρ.Πρ.: 10656


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: “Τακτική Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ο.Ε. στην Πτολεμαΐδα”.

Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 20 Mαρτίου 2022, η τακτική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος.

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στο κτήριο του Ποντιακού Συλλόγου Πτολεμαΐδας τηρουμένων όλων των προβλεπόμενων υγειονομικών μέτρων πρόληψης και αποτροπής μετάδοσης ασθενειών.

Ο Πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος κ. Γεώργιος Βαρυθυμιάδης καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και ευχαρίστησε θερμά τον Πρόεδρο του Ποντιακού Συλλόγου Πτολεμαΐδας κ. Αντώνη Μαυρίδη, για την πρόθυμη παραχώρηση του χώρου και την υποδειγματική φιλοξενία.

Στη συνεδρίαση παρέστησαν η Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς κα. Δέσποινα Κοζατσάνη, ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας, Καθαριότητας & Πρασίνου Εορδαίας κ. Χρήστος Κεσκερίδης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Τηλεθέρμανσης Εορδαίας κ.Δημήτρης Καρακασίδης, μέλη του διοικητικού συμβουλίου και εκπρόσωποι των σωματείων του Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων Δυτικής Μακεδονίας και Ηπείρου.

Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης συζητήθηκαν μεταξύ άλλων η συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης και φαρμακευτικού υλικού για τους ομοεθνείς μας και τον δοκιμαζόμενο Ουκρανικό λαό, η διοργάνωση των εκδηλώσεων Μνήμης για την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, η προετοιμασία του συνεδρίου για την Ποντιακή διάλεκτο, καθώς επίσης η διοργάνωση της 16ης Πανελλήνιας Συνάντησης Ποντιακής Νεολαίας σε συνεργασία με τον Σ.ΠΟ.Σ. Νομού Θεσσαλονίκης και του 16ου   Πανελλαδικού Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών σε συνεργασία με τον Σ.ΠΟ.Σ. Δυτικής Μακεδονίας και Ηπείρου.

Ο Πρόεδρος ενημέρωσε τα μέλη για την παρουσία και ομιλία του στην κοινή συνεδρίασή της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς με την Παγκόσμια Διακοινοβουλευτική Ένωση Ελληνισμού (Πα.Δ.Ε.Ε.) που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 15 Μαρτίου 2022 με θέμα: «Εκατό χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή», καθώς επίσης και για την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τον Πρόεδρο του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος για την υποτροφία «Σεβαστού Κυμινήτη».

Επίσης τα μέλη ενημερώθηκαν για τις μελλοντικές δράσεις της επιτροπής ποντιακού θεάτρου ενώ θα ακολουθήσει ενημέρωση των σωματείων μελών για αποστολή βιογραφικών των συλλόγων που έχουν ασχοληθεί και συνεχίζουν να διατηρούν θεατρικά τμήματα, καθώς προγραμματίζεται διοργάνωση Φεστιβάλ Ποντιακού Θεάτρου των Σ.ΠΟ.Σ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο όρισε την επόμενη συνεδρίαση του στην Αθήνα σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Ποντιακών Σωματείων Νότιας Ελλάδας και Νήσων.

Με εκτίμηση

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Γεώργιος Βαρυθυμιάδης

Η Γενική Γραμματέας Αθηνά Σωτηριάδου