Θεσσαλονίκη, 11/ 11/ 2022

Αρ.Πρ.:11211


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: “Τελευταία Τακτική Συνεδρίαση του Δ.Σ. της Π.Ο.Ε. στη Θεσσαλονίκη πριν το Εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο των Αντιπροσώπων.”

Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 6 Οκτωβρίου 2022, η τελευταία τακτική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος.

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Συλλόγου Ποντίων Ελευθερίου Κορδελιού, παρουσία μελών του Δ.Σ. του Σ.ΠΟ.Σ. Νομού Θεσσαλονίκης και σωματείων της περιοχής.

Ο Πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος κ. Βαρυθυμιάδης Γεώργιος ιδιαίτερα συγκινημένος, καθώς ήταν η τελευταία συνεδρίαση αυτής της διοίκησης, καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και ευχαρίστησε θερμά την Πρόεδρο του Συλλόγου κα. Σεμερτζίδου Θεοδώρα και το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Ποντίων Ελευθερίου Κορδελιού για την υποδειγματική φιλοξενία.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης συζητήθηκαν τρέχοντα θέματα καθώς και λεπτομέρειες για τη διεξαγωγή της εκλογοαπολογιστικής συνέλευσης της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος που θα πραγματοποιηθεί στις 27 Νοεμβρίου 2022, ημέρα Κυριακή και ώρα 11π.μ. – 7μ.μ. στη Θεσσαλονίκη (Αίθουσα Εκδηλώσεων Ε.Π.Α.Λ. Ευόσμου, Σμύρνης 90, Εύοσμος). Σε περίπτωση μη απαρτίας η Γενική Συνέλευση θα επαναληφθεί στις 4 Δεκεμβρίου 2022 στον ίδιο τόπο, με τα ίδια θέματα και τις ίδιες ώρες έναρξης και λήξης.

Στη συνέχεια το Δ.Σ. προχώρησε στον απολογισμό της 16ης Πανελλήνιας Συνάντησης Ποντιακής Νεολαίας, του Διεθνούς επιστημονικού Συνεδρίου για την ποντιακή διάλεκτο καθώς και του 16ου Πανελλαδικού Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών. Η πρώτη εκδήλωση που αναμένεται να πραγματοποιηθεί με τη νέα διοίκηση είναι αυτή της 9ης Δεκεμβρίου, Παγκόσμιας Ημέρας Μνήμης και Αξιοπρέπειας για τα Θύματα του Εγκλήματος της Γενοκτονίας και της Πρόληψης αυτού.

Κλείνοντας την τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. ο Πρόεδρος ευχαρίστησε τα μέλη για τη συνεργασία τους, ανανεώνοντας την επόμενη συνάντηση για την ημέρα του συνεδρίου.

Με εκτίμηση

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Γεώργιος Βαρυθυμιάδης

Η Γενική Γραμματέας  Αθηνά Σωτηριάδου

Φωτογραφίες: Πεταλίδης Φόρης