Θεσσαλονίκη, 16/ 04/ 2019

Αρ.Πρ.: 9148


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: “Με τεράστια επιτυχία  εκατοντάδες δρομείς κάθε ηλικίας συμμετείχαν φέτος στην ομάδα «100 Running Team» της Π.Ο.Ε. “

Με τεράστια επιτυχία και με το σύνθημα «Τρέχω για τη μνήμη, Τρέχω για τη ζωή», η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος (Π.Ο.Ε.) συμμετείχε στον 14ο Διεθνή Μαραθώνιο «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ».

Εκατοντάδες δρομείς κάθε ηλικίας συμμετείχαν φέτος με μεγάλο ενδιαφέρον στην ομάδα που δημιούργησε η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος «100 Running Team» στα πλαίσια των εκδηλώσεων μνήμης για την συμπλήρωση των 100 ετών από την κορύφωση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Με μαύρα μπλουζάκια και το επετειακό λογότυπο των 100 ετών, 800  και πλέον δρομείς, συμμετείχαν στην 100 Running Team στέλνοντας σε όλο τον κόσμο μηνύματα ειρήνης και φιλίας μεταξύ των λαών.

Με την φετινή δυναμική συμμετοχή της η Π.Ο.Ε. δικαίως πέτυχε τον διπλό της στόχο. Η 100 Running Team ανέδειξε το ζήτημα της Γενοκτονίας τόσο εντός συνόρων, μέσω της συμμετοχής μας σε μία από τις μεγαλύτερες εγχώριες αθλητικές εκδηλώσεις, όσο και εκτός συνόρων, καθώς μέσω επιστροφής του αντιτίμου συμμετοχής το επόμενο διάστημα, από την οργανωτική επιτροπή του αγώνα,  θα εφοδιαστούν με το έργο « Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου» του Κωνσταντίνου Φωτιάδη, μεταφρασμένο στην αγγλική γλώσσα, πανεπιστημιακές βιβλιοθήκες του εξωτερικού!

Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος ευχαριστεί θερμά την Αντιπεριφερειάρχη και πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής Βούλα Πατουλίδου, τον Δρόσο Χριστόπουλο Γενικό Διευθυντή της διοργάνωσης, καθώς και όλους τους συμμετέχοντες και εθελοντές που συμμετείχαν στην διοργάνωση αυτή.