Θέμα: “Εκδηλώσεις Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος για την 19η Μαΐου.”

Μέσα σε κλίμα έντονης συγκίνησης πραγματοποιήθηκαν οι Εκδηλώσεις Τιμής και Μνήμης για τα θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου την Πέμπτη 19 Μαΐου 2011 σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος έστειλε και φέτος ηχηρό μήνυμα αγωνιστικής διεκδίκησης για τη Διεθνή Αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Χιλιάδες κόσμου κάθε ηλικίας συμμετείχαν και φέτος δυναμικά στη συγκέντρωση που διοργάνωσε η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος στην Πλατεία Αγίας Σοφίας στη Θεσσαλονίκη. Κεντρικοί ομιλητές της εκδήλωσης ήταν ο κ. Μιχάλης Χαραλαμπίδης πολιτικός επιστήμονας – κοινωνιολόγος, πρωτεργάτης για την καθιέρωση της 19ης Μαΐου ως Ημέρα Μνήμης και ο Ελληνοαμερικανός πολιτικός κ. Λεωνίδας Ραπτάκης ο οποίος με την ιδιότητα του Γερουσιαστή το 2008 υποστήριξε και πέτυχε την ψήφιση νόμου στην πολιτεία του Rhode  Island που αναγνωρίζει  την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου. Στην Αθήνα στην Πλατεία Συντάγματος, κεντρικός ομιλητής ήταν ο Βουλευτής του Σουηδικού Κοινοβουλίου κ. Νίκος Παπαδόπουλος.