Θέμα: “Εκδηλώσεις Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος για την 19η Μαΐου.”

 

Μέσα σε κλίμα έντονης συγκίνησης πραγματοποιήθηκαν οι Εκδηλώσεις Τιμής και Μνήμης για τα θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου την Κυριακή 19 Μαΐου 2019 σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος έστειλε και φέτος ηχηρό μήνυμα αγωνιστικής διεκδίκησης για τη Διεθνή Αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Χιλιάδες κόσμου κάθε ηλικίας συμμετείχαν και φέτος δυναμικά στη συγκέντρωση που διοργάνωσε η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος στην Πλατεία Αγίας Σοφίας στη Θεσσαλονίκη με κεντρικό ομιλητή της εκδήλωσης τον Yanni Vasili Yaylalı, Ποντιακής καταγωγής, ακτιβιστή ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Συγκλονιστική ήταν η στιγμή όταν μετά το τέλος της επιμνημόσυνης δέησης και της κατάθεσης στεφάνου από τον Πρόεδρο της ομοσπονδίας Χρήστο – Δημήτριο Τοπαλίδη, ο Τούρκος ακτιβιστής, υπερασπιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Αλί Ερτέμ  μαζί με τη σύζυγό του Selay Ertem κατέθεσαν στεφάνι και στη συνέχεια γονάτισαν ευλαβικά μπροστά στο μνημείο γενοκτονίας του ποντιακού ελληνισμού.  Ο Αλί Ερτέμ ζει στην περιοχή της Φρανκφούρτης στη Γερμανία και είναι πρόεδρος του συλλόγου «Ενάντια στις Γενοκτονίες».