Θεσσαλονίκη, 04/ 02/ 2019

Αρ.Πρ.: 8934


 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   

ΘΕΜΑ: “Ανακοίνωση Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος εν όψει της επικείμενης επίσκεψης του Πρωθυπουργού στην Τουρκία.”

Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος, προσηλωμένη στις αξίες της ιστορικής αλήθειας, από την πρώτη στιγμή στάθηκε απέναντι στην προσπάθεια εκχώρησης των ιστορικών και κυριαρχικών δικαιωμάτων του ελληνικού λαού στην γείτονα χώρα, συστρατευμένη με την πλειοψηφία των Eλλήνων πολιτών, η φωνή των οποίων, δυστυχώς, για μία ακόμη φορά δεν εισακούστηκε. Αντιθέτως η γνήσια έκφραση της κυρίαρχης βούλησης των Ελλήνων πολιτών λοιδορήθηκε  και κατασυκοφαντήθηκε, καθώς υπήρξε μια άνευ προηγουμένου προσπάθεια να  συνδεθεί η όποια διαμαρτυρία με ακραίους χώρους, που ο ίδιος ο ελληνικός λαός έχει απομονώσει.

Η ξεκάθαρη θέση μας, πως η “επίλυση” του ζητήματος υπαγορεύεται από τον ιμπεριαλισμό, τις υπερεθνικές ελίτ και υποθάλπει τον αλυτρωτισμό, επαληθεύεται με την έλευση προς κύρωση από την Βουλή των Ελλήνων του πρωτοκόλλου για την εισδοχή της γείτονος στην Βορειοατλαντική Συμμαχία, ενός ξεκάθαρα στρατιωτικού φορέα με σαφή γεωστρατηγική αναφορά. Καλούμε τους Έλληνες βουλευτές να καταψηφίσουν το τελευταίο αυτό προαπαιτούμενο για την θέση σε ισχύ της συμφωνίας των Πρεσπών.

Τέλος απαιτούμε από την ελληνική κυβέρνηση, τον ιδιαίτερο ζήλο που επέδειξε για το δικαίωμα “αυτοπροσδιορισμού” των γειτόνων να επιδείξει και στην επικείμενη επίσκεψη του κύριου Πρωθυπουργού στην Τουρκία και να τεθεί επιτέλους το ζήτημα της αναγνώρισης της Γενοκτονίας των προγονών μας, της πολιτισμικής γενοκτονίας που εξακολουθεί να λαμβάνει χώρα έως τις μέρες μας με την βεβήλωση των μνημείων του πολιτισμού μας, και προπάντων το ζήτημα των ποντιόφωνων αδελφών μας στην σύγχρονη Τουρκία των οποίων τα δικαιώματα καταπατώνται βάναυσα.

Με εκτίμηση

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Χρήστος – Δημήτριος Τοπαλίδης

Ο Γενικός Γραμματέας Παύλος Γαλεγαλίδης