Θεσσαλονίκη, 20/ 05/ 2023


Θέμα: «Aπάντηση Π.Ο.Ε. στην προ ολίγων ημερών ανάρτηση της συνάντησης του Προέδρου της Ομοσπονδίας μας με τον Πρωθυπουργό της χώρας.»

Η Π.Ο.Ε. από ιδρύσεως της, παραμένει πιστή και αταλάντευτη στους καταστατικούς της σκοπούς, αναπτύσσοντας πρωτοβουλίες και δίνοντας καθημερινούς αγώνες για την προώθησή τους. Η Ομοσπονδία μας επιδιώκει να πετύχει την επίλυση των χρονιζόντων θεμάτων που απασχολούν τον ποντιακό ελληνισμό, με συναντήσεις και επαφές με θεσμικούς εκπροσώπους της Πολιτείας, δίνοντας απόλυτη προτεραιότητα στο θέμα της Διεθνούς Αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Όπως είναι γνωστό σε όλους, από την πρώτη στιγμή λειτουργίας της Π.Ο.Ε., τέθηκε σε ισχύ ένας άγραφος κανόνας: ΝΑΙ στην πολιτική, ΟΧΙ στον κομματισμό.

Μέχρι και σήμερα ο κανόνας αυτός τηρείται απαρέγκλιτα με θρησκευτική ευλάβεια. Στην προσπάθεια για την προώθηση των αιτημάτων της Ομοσπονδίας μας, είναι γνωστό ότι γίνονται και πρέπει να γίνονται συναντήσεις τόσο με εκπροσώπους της κυβέρνησης, όσο και με επικεφαλής ή μέλη των άλλων κομμάτων της Βουλής.

Σε κάθε περίπτωση, η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος ανταποκρίνεται ΑΜΕΣΑ στις προσκλήσεις των Πρωθυπουργών της χώρας μας, όποτε και για τον οποιοδήποτε λόγο μας καλέσουν. Ανταποκρίθηκε ως όφειλε στις 18 Μαΐου 2019 στην πρόσκληση του τότε Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα, το ίδιο έπραξε και φέτος στις 18 Μαΐου 2023 στην πρόσκληση του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη.

Το ίδιο θα πράξουμε και στο μέλλον, ανταποκρινόμενοι θετικά σε κάθε εκδήλωση ενδιαφέροντος για συζήτηση και διαβούλευση σε θέματα που απασχολούν την Ομοσπονδία μας.

Ευχόμαστε αυτές οι συναντήσεις να πολλαπλασιαστούν και ελπίζουμε να μην περιορίζονται χρονικά μόνον κατά την προεκλογική περίοδο.

Με την ευκαιρία που μας δίνεται σήμερα, η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος, για μία ακόμη φορά, καλεί τους Προέδρους της Δημοκρατίας, της Κυβέρνησης και της Βουλής, όπως και τους αρχηγούς των κομμάτων να παρίστανται με τη φυσική τους παρουσία και όχι δι’ αντιπροσώπου, στην κατάθεση στεφάνων ανήμερα της 19ης Μαΐου.

Η σημερινή διοίκηση της Π.Ο.Ε., έχει πετύχει σημαντικά βήματα εξέλιξης στον επικοινωνιακό τομέα και στα διαδικτυακά της μέσα, κυρίως μετά την πρόσφατη αναβάθμιση τους. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την έγκυρη και αμεσότερη ενημέρωση των μελών και φίλων μας.

Απαντώντας στα σχόλια ορισμένων στην προ ολίγων ημερών ανάρτηση της συνάντησης του Προέδρου της Ομοσπονδίας μας με τον Πρωθυπουργό της χώρας, επισυνάπτουμε συγκριτικό φωτογραφικό υλικό, αδιάψευστο μάρτυρα της πολιτικής που ακολουθεί η Π.Ο.Ε. χωρίς ιδεοληψίες και προκαταλήψεις.

Για τους ολίγους που θέλουν να ερμηνεύουν τα γεγονότα κατά το δοκούν, τους θυμίζουμε τη ρήση: «Κρείττον του λαλείν, το σιγάν…»