Στηρίξτε το Όραμά μας

ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ

Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος εισάγει μία καινοτομία στον οργανωμένο ποντιακό χώρο, μέσα από την οποία επιχειρούμε να δώσουμε τη δυνατότητα σε κάθε έναν από εμάς να συνεισφέρει στην επίτευξη των στόχων μας και του κοινού μας οράματος.

Προχωρούμε λοιπόν, στη δημιουργία ενός ταμείου δωρεών, με αποκλειστικό στόχο να χρηματοδοτούμε εμείς οι ίδιοι συγκεκριμένες δράσεις, οι οποίες θα αναφέρονται στην Ιστορία και στον Πολιτισμό του Πόντου. Μέσα από αυτό το ταμείο θα έχουμε όλοι τη δυνατότητα της συνεισφοράς, η οποία άλλωστε αποτελεί μέρος της παράδοσής μας. Το Φροντιστήριο της Τραπεζούντος, η Μέριμνα Ποντίων Κυριών, η κατασκευή και η λειτουργία σχολείων και ορφανοτροφείων σε όλον τον Πόντο, καθώς και η λειτουργία πολλών άλλων δομών του πολιτισμού και της εκπαίδευσης βασίζονταν στις ευεργεσίες των Ποντίων προγόνων μας. Ομοίως και εμείς σήμερα, παρ’ ότι οι ανάγκες είναι διαφορετικές, καλούμαστε μέσω μικρότερων ή μεγαλύτερων δωρεών, ανάλογα με τις δυνατότητές μας, να συνεισφέρουμε, προκειμένου να υλοποιηθούν έργα που αποσκοπούν στη διάσωση και ανάδειξη της ιστορίας, του πολιτισμού και της λαογραφίας του Πόντου.

Με διαφάνεια, ενημέρωση, συνεπή προγραμματισμό, επαγγελματικό σχεδιασμό και επιστημονική εξειδίκευση θα υλοποιούμε τους στόχους μας εντός ενός έτους. Ευελπιστούμε πως η ανταπόκριση όλων θα είναι τόσο μεγάλη, ώστε να μας επιτρέψει να αναπροσαρμόσουμε το σχεδιασμό μας, μεγεθύνοντας τις δράσεις μας, έχοντας πάντοτε κατά νου το χρέος μας απέναντι στην ιστορία και την ηθική δέσμευση να φανούμε αντάξιοι της παράδοσής μας.

Επιλέξτε το Ποσό της Δωρεάς

ΚΑΙ ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΜΑΣ
ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ
20€


ΣΥΝΔΡΑΜΩ
50€


ΔΩΡΙΖΩ
100€


ΕΥΕΡΓΕΤΩ
100€ +


Οι Δωρεές μπορούν να γίνουν και με κατάθεση απευθείας στον λογαριασμό της Π.Ο.Ε. με τα παρακάτω στοιχεία:

Τράπεζα: ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
IBAN: GR1601102380000023829602491
Όνομα Δικαιούχου: ΠΑΜΠΟΝΤΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Εάν επιθυμείτε να προσθέσετε κάποιο μήνυμα με τη Δωρεά σας, παρακαλούμε συμπληρώστε το στο πεδίο “Αιτιολογία” μέσα στην εφαρμογή της τράπεζάς σας.

Για οποιαδήποτε απορία μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο τηλέφωνο 698 976 7480

Έχουν Συνδράμει

Υποστηρικτές
Οι Υποστηρικτές μας

“Στη μνήμη της γιαγιάς μου…
Στη μνήμη των προγόνων μας…
Για το άξιο έργο της Π.Ο.Ε.”

“Για τους 353.000 άταφους προγόνους μας, για τη δικαίωση στη μνήμη, για τον αγώνα της διεθνούς αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ελλήνων και των χριστιανικών λαών της Ανατολής.”

Συνδρομητές
Οι Συνδρομητές μας

“Για να δυναμώσει το έργο της Π.Ο.Ε., το όργανο των Ποντίων, που ενώνει και ισχυροποιεί τα σωματεία και έχει κύρια πολιτικό χαρακτήρα, ικανό να παράξει σημαντικό έργο.”

“Στη μνήμη των Λαζάρου και Ουρανίας Μαραντίδη.”

“Η προσφορά είναι ένα έργο θεάρεστο και πρέπει να μας παραδειγματίζει όλους.”

Δωρητές
Οι Δωρητές μας

“Για τη Μνήμη του παππού και της γιαγιάς…
Για το Χρέος που επιλέξαμε να αναλάβουμε…
Για το αύριο του Αγώνα μας…”

“Η αγάπη μου για την παράδοση μας είναι πέρα για πέρα αληθινή και μεγάλη. Οι προπαππούδες μου ήταν αυτοί που σκοτώθηκαν για την πίστη τους και την αγάπη τους για την πατρίδα. Έχω την υποχρέωση να γίνω η φωνή τους για την δικαίωση και την μεταλαμπάδευση των αξιών τους στις μελλοντικές γενιές μας!”

Ευεργέτες
Οι Ευεργέτες μας

“Θέλοντας να επενδύσουμε στους καταστατικούς σκοπούς και την καλύτερη λειτουργία της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, με στόχο τη βέλτιστη αξιοποίησή της, δημιουργούμε μια καινούργια δομή. Η δομή αυτή έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να παρουσιάζει διαδικτυακά το έργο μας και να αποτελεί ένα κεντρικό πυλώνα που θα συγκεντρώνει οικονομικά εφόδια, τα οποία θα κατευθύνονται άμεσα σε τομείς που αφορούν τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, σε ενέργειες που σκιαγραφούν τις πατρογονικές μας εστίες και την αγκαλιά των Ελλήνων του Πόντου όπως, εκδόσεις βιβλίων, υποτροφίες φοιτητών και άλλα ακόμη πιο φιλόδοξα έργα, που θα ανακοινωθούν στο μέλλον. Η πρωτοβουλία μου να στηρίξω με όλους τους τρόπους το εγχείρημα αυτό, επιδιώκει την αποσυμφόρηση των οικονομικών πόρων της Π.Ο.Ε. και να λειτουργεί ανεξάρτητα. Κομβικό στοιχείο επιτυχίας που θα αντανακλά τη βέλτιστη αξιοποίηση της δομής θα είναι η ανταπόκριση όχι μόνο των σωματείων-μελών της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, αλλά κυρίως όλων όσων θα ήθελαν να συμβάλλουν και να υποστηρίξουν τις δράσεις μας. Κρατώντας ψηλά το λάβαρο της μνήμης, το εγχείρημα αυτό το αφιερώνω στους αείμνηστους γονείς μου, αλλά και σε όλους τους γενοκτονηθέντες προγόνους μας.   Ευελπιστώ η διαδικασία αυτή να ευδοκιμήσει, αποδίδοντας καρπούς.”

“Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδας ανέλαβε μια σημαντική πρωτοβουλία για την αυτοχρηματοδότησή της μέσα από δωρεές πολιτών, που συμφωνούν με την προώθηση της ατζέντας της. Πιστεύω πως έτσι θα διευρυνθεί περαιτέρω η αυτονομία της Π.Ο.Ε. και θα ενισχυθεί η αποτελεσματικότητα των δράσεών της. Δηλώνω ότι στηρίζω αυτήν την πρωτοβουλία ηθικά και υλικά, καταθέτοντας και τη δική μου δωρεά. Θέλω να καλέσω τους συμπολίτες μας να συμβάλουν όσο μπορούν με τις δικές τους δυνάμεις. Όλοι μαζί, ενωμένοι, είμαστε μια τεράστια δύναμη και μπορούμε να πετύχουμε πολλά.”

“Η ΠΟΕ είναι ο μεγαλύτερος πραγματικά εθελοντικός οργανισμός στην Ελλάδα, με δράσεις που θα τις ζήλευαν πολλοί άλλοι φορείς και μη κυβερνητικές οργανώσεις. Με πενιχρά έσοδα οι δράσεις αυτές πραγματοποιούνται λόγω της ανιδιοτελούς προσφοράς χιλιάδων μελών. Πολλά περισσότερα μπορούν να γίνουν. Η εμπειρία όμως έχει δείξει ότι τις δράσεις και τις επιδιώξεις της ΠΟΕ δεν τις συμμερίζεται τις περισσότερες φορές η επίσημη ελληνική πολιτεία και η καθεστηκυία τάξη.Για αυτό θα πρέπει οι Πόντιοι να καταστήσουμε την ΠΟΕ οικονομικά ανεξάρτητη, ώστε να μπορέσει να προχωρήσει στο επόμενο στάδιο, όπου με επιστημονική οργάνωση και συντονισμό να προωθήσει τα μεγάλα ζητήματα του χώρου μας και να καταστήσει αντικείμενο και επιζητούμενο της εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής της χώρας μας.

Έτσι ώστε να είμαστε αυτόφωτοι και όχι ετερόφωτοι.

Συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία σας!”

“Στη μνήμη της καλομάνας μου Στεργιαννής Τριανταφυλλίδου- Ορφανίδου που με ανέθρεψε:

Οφείλουμε όλοι οι Πόντιοι να ενωθούμε για να υπερασπιστούμε τις προγονικές αξίες και το δικαίωμα στην ιστορική δικαίωση μετά από 100 χρόνια από τη Γενοκτονία. Οι πρόγονοι μας υπέστησαν πολλαπλούς διωγμούς, βασανισμούς,εκτοπισμούς, κακουχίες, μαζικές εξοντώσεις μέχρι να καταφέρουν να έρθουν στη μητροπολιτική Ελλάδα για να ξαναϋποστούν αμφισβήτηση και απαξιωτική συμπεριφορά από τους Ελλαδίτες κατά τα πρώτα χρόνια της εγκατάστασής τους μέχρι να κερδίσουν σε σύντομο διάστημα τον σεβασμό και την εκτίμηση των ντόπιων δείχνοντας πόσο προκομμένοι, νοικοκύρηδες και φιλοπρόοδοι ήταν! Η μακραίωνη διατήρηση του ποντιακού πολιτισμού, της διαλέκτου, των ηθών και εθίμων μαρτυρούν περίτρανα την ανθεκτικότητα της φυλής μας απέναντι στην αφομοίωση! Είναι ηθικό χρέος μας να φροντίσουμε να μη σβήσει η φλόγα της ιστορικής μνήμης, διασώζοντας όχι μουσειακά την ποντιακή παράδοση αλλά κάνοντας την κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Όλος ο θησαυρός της ποντιακής κουλτούρας βρίσκεται στην ποντιακή διάλεκτο την οποία πρέπει να διαφυλάξουμε ως κόρην οφθαλμού. Αν νεκρωθεί αυτή, θα νεκρωθούν όλα τα στοιχεία του ποντιακού πολιτισμού που βρίσκονται σε διαλεκτική σχέση μεταξύ τους και σε συνάφεια με την ποντιακή λαλιά. Ζητώ να μπει μπροστά η ΠΟΕ και μαζί με τον Σύνδεσμο Ποντίων Εκπαιδευτικών να διεκδικήσουν για την ποντιακή διάλεκτο τη θέση που της αξίζει στο εκπαιδευτικό σύστημα ώστε τα ποντιόπουλα του μέλλοντος να συνεχίσουν να μιλάνε ή έστω να γνωρίζουν τη γλώσσα των προγόνων.”

ΜΑΘΕΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΑΣ

Κάντε Εγγραφή στο Newsletter μας