Θεσσαλονίκη, 03/ 12/ 2019

Αρ.Πρ.: 9642


 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: ” Hμερίδα Π.Ο.Ε. στην Θεσσαλονίκη με θέμα: «Η Θεσσαλονίκη συμμέτοχος στον διεθνή αγώνα για την πρόληψη των γενοκτονιών» . “

Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος ανακοινώνει πως οι δράσεις του επετειακού έτους 2019 θα ολοκληρωθούν με την ημερίδα « Η Θεσσαλονίκη συμμέτοχος στον διεθνή αγώνα για την πρόληψη των γενοκτονιών» η οποία θα πραγματοποιηθεί υπό την Αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2019 στις 6:30μ.μ. στην Αίθουσα Μανώλης Αναγνωστάκης του Δημαρχιακού Μεγάρου της Θεσσαλονίκης.

Η ημερίδα πραγματοποιείται στον απόηχο του Διεθνούς Συνεδρίου για το Έγκλημα της Γενοκτονίας, το οποίο θα λάβει χώρα στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στις 6-8 Δεκεμβρίου επ’ αφορμής της 9η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα μνήμης και αξιοπρέπειας των θυμάτων του εγκλήματος της Γενοκτονίας και πρόληψης αυτού.

Ομιλητής της εκδήλωσης είναι o Israel Charny, Διευθυντής του Ινστιτούτου Ολοκαυτώματος και Γενοκτονίας της Ιερουσαλήμ. Την εκδήλωση συντονίζει ο Νίκος Μιχαηλίδης, Επίκουρος καθηγητής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου του Missouri.

Στόχος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος είναι να ολοκληρώσει τις δράσεις για το επετειακό έτος 2019 με την υπενθύμιση πως η ευθύνη για την πρόληψη και την αποτροπή των γενοκτονιών βαραίνει όλη την ανθρωπότητα και πρωτίστως τον κάθε ένα από εμάς.

Με εκτίμηση

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Γεώργιος Βαρυθυμιάδης

Η Γενική Γραμματέας Αθηνά Σωτηριάδου