Θεσσαλονίκη, 30/ 04/ 2019

Αρ.Πρ.: 9178


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: ” Mαρτυρίες, αναμνήσεις και γεγονότα της Γενοκτονίας στον τηλεοπτικό σταθμό Οpen. “

Χαιρόμαστε ιδιαιτέρως, που στην προσπάθειά μας να διατρανώσουμε τον αγώνα της Διεθνοποίησης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού  έχουμε βρει συνοδοιπόρο τον τηλεοπτικό σταθμό  Οpen.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα  για τη προβολή του ζητήματος της Γενοκτονίας, μέσα από τις εκπομπές του καναλιού αλλά και για την απόφαση να προβάλει το επετειακό λογότυπο της εκατονταετίας.  Επιπλέον, ευχαριστούμε για την αρμονική συνεργασία, η οποία αποδεικνύει πως η κοινή προσήλωση στις ηθικές αξίες του αγώνα μας μπορεί να φέρει μόνον θετικά αποτελέσματα.

Ο  τηλεοπτικός σταθμός OPEN  όπως παρακολουθείτε,  προβάλει καθημερινά, για ένα μήνα από 19 Απριλίου έως 19 Μαΐου στο πρόγραμμα του τηλεοπτικού σταθμού υλικό με μαρτυρίες, αφιερώματα  με ειδικούς καλεσμένους και συνεντεύξεις που αναδεικνύουν τον πολιτισμό, την μακρόχρονη  παράδοση του Ποντιακού Ελληνισμού  αλλά και τα θλιβερά γεγονότα της Γενοκτονίας.

Για το σκοπό αυτό  όσοι επιθυμούν να καταθέσουν  προσωπικές μαρτυρίες ή αναμνήσεις, καθώς και διηγήσεις από τους επιζήσαντες της 1ης γενιάς καθώς και όσοι θέλουν  να παρουσιάσουν αυθεντικές φορεσιές, οικιακά σκεύη, αγροτικά εργαλεία και οτιδήποτε άλλο που συνδέεται με την καθημερινή ζωή στον Πόντο, μπορούν να επικοινωνήσουν με την Αντιπρόεδρο της Π.Ο.Ε. κα. Αθηνά Σωτηριάδου στο τηλέφωνο 6977 530 711.

Ελπίζουμε το παράδειγμά του τηλεοπτικού σταθμού Οpen να βρει σύντομα μιμητές και στον υπόλοιπο χώρο των μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Με εκτίμηση

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Χρήστος – Δημήτριος Τοπαλίδης

Ο  Γενικός Γραμματέας Παύλος Γαλεγαλίδης