Θεσσαλονίκη, 16/ 03/ 2012

Αρ.Πρ.:4870


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: “Έγκριση διανομής Βιβλίου Ιστορίας ΣΤ΄Δημοτικού κατά το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013.”

Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος χαιρετίζει και εκφράζει την απόλυτη ικανοποίησή της για τις δηλώσεις στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων του Αναπληρωτή Υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, ο οποίος ανήγγειλε επίσημα την διανομή του Βιβλίου Ιστορίας ΣΤ΄ Δημοτικού στα Ελληνόπουλα κατά το ερχόμενο ακαδημαϊκό έτος. Το νέο βιβλίο ιστορίας είχε ήδη λάβει όλες τις απαραίτητες εγκρίσεις από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο και είχε διδαχθεί πιλοτικά κατά το ακαδημαϊκό έτος 2010-2011.

Σε συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Καθηγητή Καρδιολογίας Γιώργο Παρχαρίδη, με τον Αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλο στην Αθήνα πριν λίγες μέρες, το θέμα του βιβλίου Ιστορίας της ΣΤ΄ Δημοτικού συζητήθηκε διεξοδικά και σε άριστο κλίμα.

Το νέο εγχειρίδιο Ιστορίας ΣΤ΄ Δημοτικού συνέγραψε επιστημονική ομάδα με επικεφαλής τον καθηγητή Ι.Κολιόπουλο και έγκριτους ιστορικούς όπως ο αναπληρωτής καθηγητής ιστορίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Ιάκωβος Μιχαηλίδης. Στο πέμπτο κεφάλαιο του βιβλίου γίνεται ρητή αναφορά στο ζήτημα της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού και στους Κρυπτοχριστιανούς του Πόντου. Με τον τρόπο αυτό ικανοποιείται ένα από τα πάγια αιτήματα της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, η εισαγωγή της ιστορίας του Ποντιακού Ελληνισμού στα σχολικά εγχειρίδια.

Κατόπιν τούτων η Π.Ο.Ε. αισθάνεται δικαιωμένη για τη θετική αυτή εξέλιξη και συγχαίρει τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας που ανταποκρίθηκε άμεσα και πήρε την απόφαση να διανείμει το νέο βιβλίο Ιστορίας της ΣΤ’ δημοτικού. Η νέα ηγεσία του Υπουργείου σε κλίμα απόλυτης συνεργασίας έδωσε τέλος σε μια αδικαιολόγητη καθυστέρηση που κωλυσιεργούσε τη διανομή του βιβλίου στους μαθητές.