Θεσσαλονίκη, 28/ 09/ 2020

Αρ.Πρ.: 9985


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: “Ενημέρωση Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος για λειτουργία συλλόγων & ακύρωση πραγματοποίησης του φετινού Πανελλαδικού Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών.”

Με αφορμή την έναρξη της νέας περιόδου 2020-2021, το Διοικητικό Συμβούλιο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος εύχεται σε όλες και όλους καλή δύναμη, κουράγιο και επιμονή, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις που βρίσκονται μπροστά μας.

Με τις εξελίξεις στον τομέα της υγειονομικής κρίσης να διαδέχονται η μία την άλλη και τη συνολική εικόνα να χειροτερεύει, η Ομοσπονδία μας συνιστά ψυχραιμία και υπομονή όσον αφορά τη λειτουργία των συλλόγων μας. Καλεί όλα τα σωματεία-μέλη να τηρήσουν με υπευθυνότητα τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών και συνιστά οι σύλλογοι να παραμείνουν κλειστοί σε αναμονή των εξαγγελιών της κυβέρνησης στις 5 Οκτωβρίου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε. αποφάσισε την ακύρωση τέλεσης του Πανελλαδικού Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών για φέτος, κρίνοντας ότι είναι πρακτικά αδύνατον να τηρηθούν οι απαιτούμενοι περιορισμοί σε έναν θεσμό, όπου παραδοσιακά μετέχουν 2.000 χορευτές σ’ ένα κατάμεστο κλειστό στάδιο.

Τέλος, εφιστούμε ιδιαιτέρως την προσοχή στις διοικήσεις των σωματείων-μελών μας, σε συνεργασία με τον λογιστή του συλλόγου τους, να μεριμνήσουν για την έγκαιρη και έγκυρη εγγραφή τους στο μητρώο, προκειμένου να αποκτήσουν δικαίωμα σε μελλοντικές επιχορηγήσεις.

Με εκτίμηση

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Γεώργιος Βαρυθυμιάδης

Η Γενική Γραμματέας Αθηνά Σωτηριάδου