Θεσσαλονίκη, 29/ 10/ 2015

Με την ολοκλήρωση και του 11ου Πανελλαδικού Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών, ο Συντονιστής και τα Μέλη της Επιτροπής Μουσικής, Χορού, Ενδυμασίας & Διενέργειας Φεστιβάλ της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, με συγκίνηση θα ήθελαν να εκφράσουν τις θερμές Πατριωτικές ευχαριστίες τους για την άψογη συνεργασία καθώς και τις υποδειγματικές εμφανίσεις των πέντε Σ.Πο.Σ. που συνέβαλαν τα μέγιστα στην επιτυχία του.

Απευθύνουμε ευχαριστίες σε όλα τα Δ.Σ., όλους τους συντονιστές χοροδιδάσκαλους και όλους τους μουσικούς και κυρίως στους χορευτές από όλες τις περιοχές και τους κατά τόπους Ποντιακούς Συλλόγους από όλη την επικράτεια, που με αυταπάρνηση ξεπέρασαν τις όποιες δυσκολίες, για την επίτευξη του κοινού στόχου δηλαδή την παρουσίαση για ακόμα μια φορά της Ποντιακής μας μουσικοχορευτικής Παράδοσης.

Ιδιαιτέρως θα πρέπει να αναφερθούμε στην απαράμιλλη εικόνα χορευτικής Πατριωτικής έκφρασης μιας κοινής ομάδας Πυρριχιστών από όλα τα Σ.Πο.Σ. και από κάθε γωνιά της Ελλάδος. Η ομάδα αυτή απέδωσε τον Πυρρίχιο – Σέρρα Χορό, προκαλώντας ρίγη συγκίνησης εντός και εκτός του σταδίου της Λευκόβρυσης Κοζάνης για τρίτη συνεχόμενη χρονιά – μετά τα Φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης και της Λάρισας- μεταλαμπαδεύοντας τις αξίες του πλέον περίλαμπρου των χορών μας και συνδυάζοντας τες στο παρόν, ως κορυφαία χορευτική μορφή ενότητας.

Με θερμούς Πατριωτικούς χαιρετισμούς,

Η Επιτροπή  Μουσικής, Χορού, Ενδυμασίας & Διενέργειας Φεστιβάλ της Π.Ο.Ε.