Θεσσαλονίκη, 13/ 11/ 2014

Αρ.Πρ.:6997


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: “Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 10ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών της Π.Ο.Ε. στη Λάρισα.”

Το 10ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, την 1η Νοεμβρίου 2014, στην Λάρισα, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα συσπείρωσης του οργανωμένου Ποντιακού χώρου προς όλες τις κατευθύνσεις.

Ο επετειακός χαρακτήρας του, των δέκα ετών από την ίδρυση της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος και των δέκα ετών διοργάνωσης του Φεστιβάλ, καθώς επίσης και η δύσκολη οικονομική συγκυρία καθιστούν την επιτυχία της διοργάνωσης ακόμη μεγαλύτερη.

Η συμμετοχή των χορευτών ξεπέρασε κάθε προσδοκία καθώς περί τους 2.500 χορευτές πλέον συνοδών και μελών των Διοικητικών Συμβουλίων των πρωτοβάθμιων σωματείων μελών της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, ταξίδεψαν από κάθε γωνιά της χώρας για να διατρανώσουν την παρουσία του Ποντιακού Ελληνισμού στην Λάρισα. Μία πόλη που αγκάλιασε την διοργάνωση, με πολυπληθή προσέλευση θεατών, ο αριθμός των οποίων ξεπέρασε τις 6.000.

Το Δ.Σ. της Π.Ο.Ε. αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει προπάντων τους συμμετέχοντες χορευτές, τους χοροδιδασκάλους, τους μουσικούς, τους χορηγούς της εκδήλωσης, τους Περιφερειάρχες Θεσσαλίας και Δυτικής Μακεδονίας, τον Δήμαρχο Λαρισαίων, τους Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου αλλά και όλους τους θεατές που μας τίμησαν με την παρουσία τους, τους εθελοντές, την οργανωτική επιτροπή και όλους όσους πίστεψαν και εργάστηκαν για την επιτυχία του Φεστιβάλ. Η συνδρομή του καθενός ξεχωριστά αποτέλεσε ψηφίδα που συνέθεσε το μωσαϊκό της επιτυχίας.

Με τιμή

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 Ο Πρόεδρος Ιωάννης Αντωνιάδης

Ο Γενικός Γραμματέας Χρήστος-Δημήτριος Τοπαλίδης