Θεσσαλονίκη, 22/ 11/ 2023

Αρ.Πρ.:11921


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: «Παρουσίαση του Πυρρίχιου Χορού Σέρρα στην 1η Συνάντηση του Δικτύου Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς.»

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η Παρουσίαση του Χορού Σέρρα στην 1η Συνάντηση του Δικτύου Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς, το Σάββατο 25 και την Κυριακή 26 Νοεμβρίου, στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων.

 Κατά την διάρκεια της συνάντησης η κα. Αλεξία Ιωαννίδου, μέλος της Επιτροπής Πολιτισμού της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος και υπεύθυνη του Χορού «Σέρρα» στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς θα συμμετάσχει ως εισηγήτρια με  θέμα «Σέρρα: Δράσεις τεκμηρίωσης και διαφύλαξης του χορού – ταυτοτικού στοιχείου των Ελλήνων του Εύξεινου Πόντου», παρουσιάζοντας το βίντεο που δημιουργήθηκε από την Π.Ο.Ε. με τη συμμετοχή χορευτών των σωματείων – μελών του Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων Νομού Θεσσαλονίκης.

Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος, αισθάνεται ιδιαίτερη ικανοποίηση και υπερηφάνεια καθώς από την πρώτη στιγμή στήριξε και τέθηκε επικεφαλής φορέας στο αίτημα εγγραφής του πολεμικού χορού, το οποίο τεκμηριώθηκε επιστημονικά από την κα. Ιωαννίδου Αλεξία, μέσω της πρωτογενούς έρευνας που διεξήγαγε στο πλαίσιο της μεταπτυχιακής της εργασίας και το 2022 εγγράφηκε στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ελλάδας του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού.

Με εκτίμηση

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Γεώργιος Βαρυθυμιάδης

Η Γενική Γραμματέας Αθηνά Σωτηριάδου