ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

Θεσσαλονίκη, 10/09/2023

Αρ.Πρ.:22


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: “Πρόγραμμα 17ης Πανελλήνιας Συνάντησης Ποντιακής Νεολαίας.”

Τη φετινή χρονιά το πρόγραμμα της Συνάντησης θα κινηθεί πάνω σε τρεις άξονες. Ο πρώτος θα κινηθεί γύρω από θέματα που αφορούν την Ιστορία του ποντιακού ελληνισμού. Πιο συγκεκριμένα, ένεκεν της συμπλήρωσης των 100 Χρόνων από την Υπογραφή της Συνθήκης της Λωζάνης, η οποία σηματοδοτεί τη λήξη της παρουσίας του Ελληνισμού στη περιοχή της Μικράς Ασίας μετά από 3.000 χρόνια, θα πραγματοποιηθεί εισήγηση για το θέμα αυτό από τον Νικόλαο Παυλίδη, προπτυχιακό φοιτητή του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Α.Π.Θ. και διαχειριστή του καναλιού «Πρακτική Σκέψη» . Επιπλέον, θα παρουσιαστούν η αναγκαιότητα και οι τρόποι προώθησης των Ιστορικών Θεμάτων μέσω του διαδικτύου και των Social Media.

Ο δεύτερος και κύριος άξονας πάνω στον οποίο θα επικεντρωθεί το πρόγραμμα της Συνάντησης είναι το Ποντιακό Θέατρο. Αρχικά θα γίνει εισήγηση ως προς το τι είναι το ποντιακό θέατρο, ποια είναι η ιστορία του και θα παρουσιαστούν οι προσπάθειες που γίνονται μέχρι και σήμερα για τη διατήρησή του, από τον Συντονιστή της Επιτροπής Ποντιακού Θεάτρου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος Αθανάσιο Λαβασά. Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν Θεατρικά Workshops από τους Φίλιππο Τσαουσέλη, Ηθοποιό, Σκηνοθέτη και απόφοιτο της Δραματικής Σχολής Κ.Θ.Β.Ε. και Δημοσθένη Τριανταφυλλίδη, Συγγραφέα, Σκηνοθέτη, οι οποίοι είναι και μέλη της Επιτροπής.

Τέλος, με αφορμή τις συντονισμένες αιμοδοσίες που λαμβάνουν χώρα ανά την Ελλάδα, από τον μήνα Μάιο, με σύνθημα «Δίνω αίμα για το αίμα που χάθηκε» , οι οποίες είναι αφιερωμένες στα θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, θα γίνει ενημέρωση για την ανθρωπιστική αξία της εθελοντικής αιμοδοσίας καθώς και σε πρακτικές οδηγίες και συμβουλές γύρω από τη διαδικασία της αιμοδοσίας.

Επίσης κατά τη διάρκεια της Συνάντησης θα πραγματοποιούνται παράλληλες δραστηριότητες, όπως παιχνίδια, μαγειρική, κοκ.

Υπενθυμίζουμε ότι οι Σύνδεσμοι Ποντιακών Σωματείων (Σ.Πο.Σ.) κάθε περιφέρειας μπορούν να συμμετέχουν στη συνάντηση με νέους/ες 16-30 ετών. Το κόστος της μεταφοράς των νέων που θα συμμετέχουν στη συνάντηση επιβαρύνει τους συμμετέχοντες. Παρακαλούνται όλοι οι συμμετέχοντες να έχουν μαζί τους μαξιλάρι, σεντόνι, σκέπασμα και την ταυτότητά τους. Τα στοιχεία των συμμετεχόντων που θα πρέπει να προσκομίσει κάθε σωματείο μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου στον υπεύθυνο της περιφέρειάς του είναι: Όνομα, Επώνυμο, Τηλέφωνο, E-mail, Ημερομηνία Γέννησης, Φωτοτυπία Ταυτότητας, Υπογεγραμμένη Υπεύθυνη Δήλωση για τις ηλικίες 16 & 17 ετών.

Για περισσότερες πληροφορίες/δηλώσεις συμμετοχής, μπορείτε να απευθυνθείτε, ανάλογα με το Σ.Πο.Σ. στο οποίο υπάγεται το Σωματείο, στα εξής τηλέφωνα και e-mail:

  • Σ.Πο.Σ. Νομού Θεσσαλονίκης:
    Υπεύθυνη: Μελίνα Αμανατίδου
    Τηλ. Επικοινωνίας: 6982034049
    E-mail: thessalonikis@gmail.com  
  • Σ.Πο.Σ. Νοτίου Ελλάδος και Νήσων:
    Υπεύθυνη: Ιωάννα Σωτηριάδου
    Τηλ. Επικοινωνίας: 6934859620
    E-mail: notiou.ellados.niswn@gmail.com 
  • Σ.Πο.Σ. Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης:
    Υπεύθυνη: Στέλλα Χατζημιχαηλίδου
    Τηλ. Επικοινωνίας: 6978632575
    E-mail: neolaiaamt@gmail.com
  • Σ.Πο.Σ. Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας:
    Υπεύθυνος: Χαράλαμπος Τερζόπουλος
    Τηλ. Επικοινωνίας: penkentrikis@gmail.com
    E-mail: 6983750895
  • Σ.Πο.Σ. Δυτικής Μακεδονίας και Ηπείρου:
    Υπεύθυνος: Ευστάθιος Λαζαρίδης
    Τηλ. Επικοινωνίας: 6975637771
    E-mail: dutikismakedkhpeir@gmail.com

Με εκτίμηση

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Χατζηκυριακίδης Γεώργιος

Η Γενική Γραμματέας Παλασίδου Ανθούλα