Π.Ε.Ν. Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας

12/03/2024

Αρ. Πρω:004/24


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: “Διευρυμένο Συμβούλιο και κοπή πίτας”.

 

 Η Περιφερειακή Επιτροπή Νεολαίας Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας πραγματοποίησε το πρώτο διευρυμένο συμβούλιο της Νέας χρονιάς στην έδρα του Ποντιακού Πολιτιστικού Συλλόγου Ποντοηράκλειας «Διγενής Ακρίτας», στις 24 Φεβρουαρίου 2024.

Το διευρυμένο συμβούλιο, διενεργήθηκε σε πολύ ευχάριστο κλίμα αλλά και με παραγωγικό διάλογο με τους νέους και τις νέες που συμμετείχαν, καθώς είχαν την ευκαιρία να προτείνουν δράσεις και τρόπους διάδοσης της παράδοσης, αλλά και να δώσουν ιδέες για την επερχόμενη δράση της Επιτροπής που αφορά την Προφορική Ιστορία.

Κατά την έναρξη του συμβουλίου και των εργασιών, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τα θύματα που έχασαν τη ζωή τους στο δυστύχημα των Τεμπών.

Ο Συντονιστής της Επιτροπής, Χαράλαμπος Τερζόπουλος, όπως και τα μέλη της Επιτροπής που παρευρέθηκαν, τόνισαν στους νέους τη σπουδαιότητα να λαμβάνουν μέρος στις δράσεις της Περιφερειακής Επιτροπής Νεολαίας Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας, της Συντονιστικής Επιτροπής Νεολαίας αλλά και στις δράσεις της Παμποντιακής Ομοσπονδίας, γενικότερα.

Μετά το πέρας του συμβουλίου ακολούθησε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας, με τυχερό τον Σύλλογο Ποντίων Πολυκάστρου και Περιχώρων «Οι Ακρίτες». Η βραδιά έκλεισε με μουσική και τραγούδια από τα άτομα της νεολαίας που παρευρέθηκαν.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

της Π.Ε.Ν. Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας

Ο Συντονιστής Χάρης Τερζόπουλος

Η Γραμματέας Παναγιωτίδου Ευθυμία