Θεσσαλονίκη, 20/ 11/ 2023

Αρ. Πρ.:11915


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: “Τακτική Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ο.Ε. στην Καλαμαριά.”

Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Οκτωβρίου, η τακτική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, στον φιλόξενο χώρο του ιστορικού σωματείου του Συλλόγου Καυκασίων Καλαμαριάς «Ο Προμηθέας».

Ο Πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος κ. Βαρυθυμιάδης Γεώργιος, καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και ευχαρίστησε θερμά τον Πρόεδρο του συλλόγου κ. Χρήστο Πετανίδη και τα μέλη του Δ.Σ. για την πρόθυμη και υποδειγματική φιλοξενία. Ιδιαίτερες ευχαριστίες απηύθυνε στον Δήμαρχο Καλαμαριάς κ. Ιωάννη Δαρδαμανέλη για τη στήριξη του στην ομοσπονδία καθώς και σε θέματα που αφορούν τον Ποντιακό Ελληνισμό.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης συζητήθηκε μεταξύ άλλων, ο απολογισμός της 17ης Πανελλήνιας Συνάντησης Ποντιακής Νεολαίας, η προετοιμασία του 17ου Πανελλαδικού Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών, η επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα καθώς και η διοργάνωση εκδηλώσεων στις 9 Δεκεμβρίου, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης και Αξιοπρέπειας για τα Θύματα του Εγκλήματος της Γενοκτονίας και της Πρόληψης του.

Τα μέλη του Δ.Σ. συζήτησαν και ενημερώθηκαν για θέματα επικαιρότητας ενώ ανανέωσαν την επόμενη συνάντηση για το Τακτικό Συνέδριο Αντιπροσώπων της Π.Ο.Ε. (Γενική Συνέλευση) την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου, στο Κέντρο Πολιτισμού «Χρήστος Τσακίρης» στη Σταυρούπολη.

Με εκτίμηση

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Γεώργιος Βαρυθυμιάδης

Η Γενική Γραμματέας Αθηνά Σωτηριάδου

 

Φωτογραφίες: Φόρης Πεταλίδης, Εφημερίδα ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΠΟΝΤΟΣ