Θεσσαλονίκη, 21/ 09/ 2021
Αρ.Πρ.: 10396

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: “Τακτική Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.O.E. στη Θεσσαλονίκη.”

Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 19 Σεπτεμβρίου 2021 η τακτική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος.Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στο κτίριο Χ που βρίσκεται εντός του πρώην Στρατοπέδου Παύλου Μελά, τηρουμένων όλων των προβλεπόμενων υγειονομικών μέτρων πρόληψης και αποτροπής μετάδοσης ασθενειών.

Στη συνεδρίαση παρέστησαν μέλη του διοικητικού συμβουλίου και εκπρόσωποι των σωματείων του Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων του Νομού Θεσσαλονίκης. Με την παρουσία τους τίμησαν ο επίτιμος πρόεδρος της Π.Ο.Ε. και π.Πρόεδρος ΔΙ.ΣΥ.Π.Ε. κ.Γιώργος Παρχαρίδης, οι τ.Γενικοί  Γραμματείς της Π.Ο.Ε. κ.Κώστας Γαβρίδης και κ.Γιώργος Γεωργιάδης και ο τ.Πρόεδρος της Ευξείνου Λέσχης Θεσσαλονίκης κ.Γιάννης Αποστολίδης οι οποίοι και αποδέχθηκαν την πρόσκληση της ομοσπονδίας να παραστούν στην συνεδρίαση.

Ο Πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος κ. Γεώργιος Βαρυθυμιάδης αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Παύλου Μελά κ.Δημήτρη Δεμουρτζίδη για την πρόθυμη παραχώρηση του χώρου και την υποδειγματική φιλοξενία, ζήτησε από τους παρευρισκόμενους να τηρήσουν ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του σπουδαίου Έλληνα συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη.

Κεντρικό θέμα της συνεδρίασης και εκτενής αναφορά έγινε γύρω από το θέμα της Παναγία Σουμελά που άλλωστε  αποτελεί τον 14ο σκοπό στο άρθρο 2 του καταστατικού της Π.Ο.Ε. Με απόφαση του Δ.Σ εντός ολίγων ημερών θα εκδοθεί δελτίο τύπου με συγκεκριμένη αναφορά στο θέμα, προκειμένου να υπάρξει πλήρης ενημέρωση των σωματείων και φορέων για την υπόθεση αυτή.

Το Διοικητικό Συμβούλιο συζήτησε θέματα της επικαιρότητας αλλά και το μείζον θέμα περί λειτουργίας των συλλόγων. Αφού δέχθηκε τις τοποθετήσεις και τις ερωτήσεις των εκπροσώπων των σωματείων μελών αποφάσισε την πλήρη τοποθέτηση της ομοσπονδίας με ανακοίνωση που θα εκδοθεί κατόπιν της Γενικής Συνέλευσης που θα λάβει χώρα στην Αθήνα, στις 3 Οκτωβρίου. Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος πληροφορεί τα σωματεία μέλη της ότι υπάρχει πλήρης και εκτενής αναφορά όπου μπορούν να ενημερωθούν για την λειτουργία των συλλόγων και οδηγίες του ΥΠ.ΠΟ.Α.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ομοσπονδίας αποφάσισε την ακύρωση τέλεσης του Πανελλαδικού Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών για την φετινή χρονιά κρίνοντας ότι είναι πρακτικά αδύνατον να τηρηθούν οι απαιτούμενοι περιορισμοί σε έναν τόσο μεγάλο θεσμό.

Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, η επόμενη συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2021 στο Αγρίνιο σε συνεργασία με τον Σ.ΠΟ.Σ. Νότιας Ελλάδος και Νήσων, στις 28 Νοεμβρίου 2021 στην Κεντρική Μακεδονία και Θεσσαλία, στις 19 Δεκεμβρίου 2021 στην Θεσσαλονίκη και στις 23 Ιανουαρίου 2022 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Με εκτίμηση

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Γεώργιος Βαρυθυμιάδης

Η Γενική Γραμματέας Αθηνά Σωτηριάδου

Οδηγίες σχετικά με την ασφαλή λειτουργία των δομών καλλιτεχνικής εκπαίδευσης θα βρείτε ΕΔΩ.