ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

ΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ

“Πόντου Έμπνευσις”


Σημαντικές πνευματικές προσωπικότητες που γεννήθηκαν και δραστηριοποιήθηκαν στον Πόντο αλλά και μετέπειτα στην Ελλάδα, αποτύπωσαν με την «πένα» τους σκέψεις, αξίες και ιδέες που διδάσκουν πολιτισμό μέχρι και σήμερα. Ανέκαθεν επώνυμοι και ανώνυμοι δημιουργοί υμνούσαν έντεχνα και λογοτεχνικά, ακόμη και τραγουδώντας σε οικογενειακά και φιλικά τραπέζια, την πατρίδα, τον πόνο, το θάνατο, τον έρωτα, την ξενιτειά, τη φύση, την οικογένεια, τις συνήθειες των ανθρώπων, την ιστορία τους.

100 χρόνια μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή, 100 χρόνια από την οριστική μεταφύτευση των Ποντίων και της γλώσσας τους στη μητέρα πατρίδα, η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος (Π.Ο.Ε.) προκηρύσσει τον Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Ποίησης και Πεζογραφίας, «Πόντου Έμπνευσις», τον οποίο στοχεύει να καθιερώσει, ώστε να δημιουργήσει και να εδραιώσει ένα περιβάλλον ανάδειξης νέων δημιουργών και δημιουργιών σχετικών με τον Ποντιακό Ελληνισμό και την ποντιακή διάλεκτο. Παράλληλα, με αυτόν τον τρόπο αναγνωρίζουμε το έργο εμβληματικών προσωπικοτήτων της λογοτεχνίας που τίμησαν τη γλώσσα και την παράδοσή μας.

Διαβάστε ΕΔΩ την Προκήρυξη του Διαγωνισμού

Διαβάστε ΕΔΩ το Συμπληρωματικό Δελτίο Τύπου Πανελλήνιου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού Ποίησης και Πεζογραφίας “Πόντου Έμπνευσις”