Θεσσαλονίκη, 7/ 11/ 2022

                   Αρ.Πρ.: 11197


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: «Θρασύτατη εκτροπή των τουρκικών αρχών, στο πρόσωπο του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Τζιτζικώστα Απόστολου.»

Η Ομοσπονδία μας, κατόπιν και της χθεσινής (6/11/22) συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της,  που πραγματοποιήθηκε στη  Θεσσαλονίκη, καταδικάζει κατηγορηματικά και απερίφραστα την νέα θρασύτατη εκτροπή των τουρκικών αρχών, στο πρόσωπο του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Τζιτζικώστα Απόστολου, ο οποίος επισκεπτόταν την Τουρκία με την ιδιότητα του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών, δηλαδή ως εκπρόσωπος ευρωπαϊκών θεσμών.

Η αυθαίρετη απαγόρευση εισόδου του κ. Τζιτζικώστα στην Τουρκία και στη συνέχεια  η παντελώς αναιτιολόγητη κράτηση του στο λιμάνι της Σμύρνης, έρχεται να προστεθεί σε πληθώρα αντίστοιχων ενεργειών σε βάρος Ελλήνων πολιτών που θέλησαν να επισκεφθούν την Τουρκία. Η εκ των υστέρων, με καθυστέρηση 6 ωρών τουλάχιστον, επίσημη δικαιολογία της τουρκικής πλευράς, μόνον φαιδρότητα προκαλούν και δεν πείθουν κανέναν.

Είναι πλέον ηλίου φαεινότερο, ότι και η πράξη αυτή ενισχύει περαιτέρω την πολιτική έντασης που έχει υιοθετήσει η Τουρκία απέναντι στην Ελλάδα, στα πλαίσια των πιέσεων που ασκεί για την επίτευξη του πολιτικού της σχεδιασμού

Με εκτίμηση

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Γεώργιος Βαρυθυμιάδης

Η Γενική Γραμματέας Αθηνά Σωτηριάδου