Θεσσαλονίκη, 09/ 04/ 2019

Αρ.Πρ.: 9123


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: “Πρόσκληση συμμετοχής συλλόγων στην τελετή υποδοχής της φλόγας του Μαραθωνίου, στη Θεσσαλονίκη.”

Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος στα πλαίσια της συμμετοχής της στον 14ο Διεθνή Μαραθώνιο “Μέγας Αλέξανδρος” με την “100 Running Team”, συμμετέχει στην τελετή υποδοχής της φλόγας του Μαραθωνίου, στην Θεσσαλονίκη και στον χώρο του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου το Σάββατο 13 Απριλίου 2019 και ώρα 17:30, όπου και θα παρουσιάσει τον Πυρρίχιο Χορό (Σέρρα) με ομάδα επίλεκτων χορευτών. Καλούμε σύσσωμα τα σωματεία της Ομοσπονδίας μας να δώσουν δυναμικό παρόν, διατρανώνοντας με την παρουσία τους την προσήλωση στον αγώνα για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των προγόνων μας καθώς και την προάσπιση της ιστορικής αλήθειας. Η παρουσία μας ενώπιον του Αλεξάνδρου του Μακεδόνος σηματοδοτεί την αδιασάλευτη θέση του ποντιακού ελληνισμού στο ζήτημα της Μακεδονίας, απέναντι σε οποιαδήποτε ενέργεια προσβάλει την ιστορία.

Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος, προσηλωμένη στις αξίες της ιστορικής αλήθειας, από την πρώτη στιγμή στάθηκε απέναντι στην προσπάθεια εκχώρησης των ιστορικών και κυριαρχικών δικαιωμάτων του ελληνικού λαού στην γείτονα χώρα, συστρατευμένη με την πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών, η φωνή των οποίων, δυστυχώς, για μία ακόμη φορά δεν εισακούστηκε. Αντιθέτως η γνήσια έκφραση της βούλησης των Ελλήνων πολιτών λοιδορήθηκε και κατασυκοφαντήθηκε, καθώς υπήρξε μια άνευ προηγουμένου προσπάθεια να συνδεθεί η όποια διαμαρτυρία με ακραίους χώρους, που ο ίδιος ο ελληνικός λαός έχει απομονώσει. Εξακολουθούμε και θεωρούμε πως η “επίλυση” του ζητήματος υπαγορεύεται από τον ιμπεριαλισμό, τις υπερεθνικές ελίτ και υποθάλπει τον αλυτρωτισμό και τον εθνικισμό. Εθνικισμό του οποίου το σκληρότερο πρόσωπο βίωσαν οι μάρτυρες πρόγονοί μας και προσευχόμαστε να μην βιώσουν οι απόγονοι μας εξαιτίας της επιπόλαιας προσέγγισης του ζητήματος της Μακεδονίας.

Η ιστορία θα σταθεί αμείλικτη απέναντι σε κάθε προσπάθεια στρέβλωσης της αλήθειας, απέναντι σε όσους προσβάλουν τα σύμβολα και τα ιδανικά μας, αλλά και απέναντι σε όσους προσπαθούν να αποκομίσουν πολιτικά και προσωπικά οφέλη από ένα μείζονος σημασίας εθνικό ζήτημα. Ζητούμε προπάντων από τους ποντιακής καταγωγής βουλευτές να αφουγκραστούν τις ανησυχίες των συμπατριωτών τους και επιτέλους να σταθούν στο πλευρό μας στον πολυμέτωπο αγώνα που δίνουμε για την προάσπιση της ιστορικής αλήθειας.

Τρέχουμε για την μνήμη, τρέχουμε για την ζωή, για την θυσία των προγόνων μας, για την αποτροπή των Γενοκτονιών, για το δικαίωμα στην προάσπιση της ιστορίας, για την Μακεδονία μας.

Με εκτίμηση

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Χρήστος – Δημήτριος Τοπαλίδης

Ο Γενικός Γραμματέας Παύλος Γαλεγαλίδης