Θεσσαλονίκη, 18/ 12/ 2023

                   Αρ.Πρ.:11963


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: “Συλλυπητήριο Μήνυμα Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος για τον θάνατο του Σάββα Μαυρόπουλου.”

 

Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος εκφράζουν την βαθιά τους θλίψη για τον άδικο και πρόωρο θάνατο του αγαπημένου συμπατριώτη μας Σάββα Μαυρόπουλου.

Ο Σάββας Μαυρόπουλος διετέλεσε επί σειρά έτών Πρόεδρος του Πολιτιστικού & Λαογραφικού Συλλόγου Πρωτοχωρίου Κοζάνης αναδεικνύοντας τον Πολιτισμό και την Παράδοση της περιοχής με τον καλύτερο τρόπο. Έδωσε ψυχή και σώμα δείχνοντας στις νέες γενιές το δρόμο της παράδοσης, της συνεργασίας, της δημιουργικότητας αλλά και της αγάπης για τον Ποντιακό Ελληνισμό, τον Σύλλογο και τον τόπο. Η ιδιαίτερη αγάπη του για το θέατρο και την ποντιακή διάλεκτο τον οδήγησε να σκηνοθετεί, να παίζει και να κατασκευάζει τα σκηνικά για παραστάσεις με μεγάλη επιτυχία. Η πρώτη μεγάλη παράσταση ήταν με την θεατρική ομάδα Αθλητισμού Πολιτισμού και Ανάπτυξης του Δήμου Ελλησπόντου και με τη Δημοτική Επιχείρηση του Δήμου Δημητρίου Υψηλάντη.

Οι αγώνες για τις διεκδικήσεις για τον Ποντιακού Ελληνισμό τον έβρισκαν πάντα στην πρώτη γραμμή. Έτσι το πάθος του για τη διάσωση και διάδοση του Ποντιακού Πολιτισμού τον έκανε να συμμετέχει ενεργά στην ίδρυση της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος μέσω του Συλλόγου Πρωτοχωρίου και αμέσως μετά την ίδρυση της εκλέγεται δυο φορές διαδοχικά στον Σ.ΠΟ.Σ. Δυτικής Μακεδονίας και Ηπείρου. Αξίζει να σημειωθεί ότι υπήρξε ένας από τους πρωτεργάτες της 2ης Πανελλήνιας Συνάντησης Ποντιακής Νεολαίας της Π.Ο.Ε. που έγινε στην Κοζάνη, με πληθώρα εκδηλώσεων και δράσεων για νέες και νέους απ’ όλη την Ελλάδα.

Ο Σάββας ενέπνευσε τους συνεργάτες του, τους φίλους του, τους συγχωριανούς του, αλλά και όλη τη νέα γενιά για να συνεχίζει να αγωνίζεται κρατώντας ψηλά το λάβαρο του πολιτισμού και της παράδοσης.

Εκφράζουμε τα θερμά και ειλικρινή μας συλλυπητήρια, στην οικογένειά του και τους οικείους του. Σάββα σε ευχαριστούμε θερμά για όσα προσέφερες στον Ποντιακό Ελληνισμό.

Με εκτίμηση

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Γεώργιος Βαρυθυμιάδης

Η Γενική Γραμματέας Αθηνά Σωτηριάδου