Θεσσαλονίκη, 8/ 4/ 2024

Αρ.Πρ.: 12143


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: “Τακτική Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ο.Ε. στον Σύλλογο Ποντίων Ηλιούπολης «Αλέξανδρος Υψηλάντης».”

Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 7 Απριλίου, η τακτική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος.

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Συλλόγου Ποντίων Ηλιούπολης «Αλέξανδρος Υψηλάντης» παρουσία μελών της τοπικής αυτοδιοίκησης, του Περιφερειακού Συμβουλίου του Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων Νομού Θεσσαλονίκης, της Συντονιστικής Επιτροπής Νεολαίας και σωματείων της περιοχής.

Ο Πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος κ. Βαρυθυμιάδης Γεώργιος, καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και ευχαρίστησε θερμά τον Πρόεδρο του Σ.ΠΟ.Σ. Νομού Θεσσαλονίκης κ. Γαλεγαλίδη Παύλο, τον Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Εμεινίδη Αλέξανδρο καθώς και το Διοικητικό Συμβούλιο για την πρόθυμη και υποδειγματική φιλοξενία. Ιδιαίτερες ευχαριστίες απηύθυνε στην Εντεταλμένη Σύμβουλο Πολιτικών Ισότητας και αντιμετώπισης Διακρίσεων και Έμφυλης Βίας του Δήμου Παύλου Μελά κα. Ζαχαριάδου Έφη  η οποία ήταν παρούσα στη συνεδρίαση.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δ.Σ. συζητήθηκε ο προγραμματισμός των εκδηλώσεων Μνήμης της 19ης Μαΐου ενώ τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τον θάνατο του Μιχάλη Χαραλαμπίδη, αγωνιστή της ζωής, της πολιτικής και της ποντιακής ιδέας όπου έφυγε από τη ζωή πριν λίγες μέρες σε ηλικία των 73 ετών.

Το Δ.Σ. κατά τη συνεδρίαση του και με σεβασμό στην επιθυμία της οικογένειας του εκλιπόντος, αποφάσισε τη δωρεά ποσού στην εκ νέου οικοδόμηση του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Αετοχώρι Έβρου. Δυστυχώς ο ναός ο οποίος είχε ανεγερθεί από τους προγόνους του, μετά την εγκατάσταση των προσφύγων από την Σάντα του Πόντου στο Αετοχώρι, καταστράφηκε μετά την μεγάλη πυρκαγιά το περασμένο καλοκαίρι. Όσα σωματεία μέλη επιθυμούν να συμβάλλουν, θα αποσταλεί τραπεζικός λογαριασμός κατόπιν επικοινωνίας με την οικογένεια.

Το Διοικητικό Συμβούλιο συζήτησε θέματα της επικαιρότητας ενώ με απόφαση του, η επόμενη συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στις 28 Απριλίου 2024 σε συνεργασία με τον Σ.ΠΟ.Σ. Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Με εκτίμηση

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Γεώργιος Βαρυθυμιάδης

Η Γενική Γραμματέας  Αθηνά Σωτηριάδου