Θεσσαλονίκη,16/ 05/ 2022

Αρ.Πρ.: 10774


Δελτίο τύπου

Θέμα: “Εκδήλωση Τιμής & Μνήμης για τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου σε συνεργασία με την Ένωση Κυπρίων Ελλάδος.”

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση Τιμής & Μνήμης για τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, που διοργάνωσαν η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος σε συνεργασία με την Ένωση Κυπρίων Ελλάδος, την Παρασκευή 13 Μαΐου 2022 στο χώρο της Κυπριακής Εστίας στην Αθήνα.

Θέμα της εκδήλωσης ήταν «Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου» με κεντρικό ομιλητή τον Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Άγγελο Συρίγο.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο κ. Ιωάννης Αδάμου Πρόξενος Κυπριακής Δημοκρατίας, ο κ. Γεώργιος Βαρυθυμιάδης Πρόεδρος Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, ο κ. Γεώργιος Πατούλης Περιφερειάρχης Αττικής, ο κ. Όμηρος Παπασάββας Πρόεδρος Ένωσις Κυπρίων Ελλάδος, ο κ. Χαρουτιούν Σπαρταλιάν Πρόεδρος Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής Ελλάδος και ο κ. Αλέξης Κωνσταντίνου Αναπληρωτής Γραμματέας της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας. Παρευρέθησαν ο Δήμαρχος Σαλαμίνας κ. Γεώργιος Παναγόπουλος, η κα. Σοφία Λαλούση Καρνέση Δημοτική Σύμβουλος, η κα. Σταυρούλα Μαγιάτη Πρόεδρος της Κοινότητας Αμπελακίων, σωματεία της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, της Ένωσις Κυπρίων Ελλάδος, της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής Ελλάδος και πλήθος κόσμου.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με καλλιτεχνικό πρόγραμμα και τη συμμετοχή του κ. Ηλία Υφαντίδη στη λύρα και στο τραγούδι, του κ. Παναγιώτη Κοπαλίδη στο νταούλι και του κ. Κώστα Χατζηχριστοδούλου στο τραγούδι.

Με εκτίμηση

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος  Γεώργιος Βαρυθυμιάδης

Η Γενική Γραμματέας Αθηνά Σωτηριάδου